Hlavní navigace

Asus B43, B53, P42, P52 a PL30: nedobytné pevnosti s výdrží

15. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výdrž, bezpečnost na druhou

Asus vstupuje na trh se specializovanou skupinou notebooků, které jsou určené téměř výhradně pro firemní sféru a veřejnou správu. Byly vyvíjeny pro dlouhou výdrž, vysokou efektivitu a maximální bezpečnost citlivých dat i odolnost notebooku jako takových.

Silnou devizou těchto nových strojů je prodloužená výdrž, která je u některých modelů podpořena vysoce výkonnými bateriemi typu Boston-Power. Ty mají na rozdíl od běžně používaných druhů tříletou záruku na zachování účinnosti po dobu minimálně 900 nabíjecích cyklů. Mimo to je lze díky technologii Asus Xpress Charge nabít na 90 % kapacity již za 90 minut, tím se snižuje doba nutná pro připojení k elektrické síti.

asus pl30

Na otázku bezpečnosti nových notebooků Asus byl kladen maximální důraz. Vzhledem k určení těchto strojů je zachování bezpečnosti a ochrany firemních dat samozřejmý. Kromě zavedení technologie Asus Secure Delete pro bezpečné odstranění citlivých dat, jsou nové notebooky Asus řady B vybaveny i čtečkou otisků prstů s technologií TPM (Trusted Platform Module), která brání přístupu k důvěrným informacím třetích stran či neoprávněným osobám.

Dále mají integrovánu speciální čtečku Smart Card, která zajistí plnou podporu funkcí pro identifikaci, šifrování a ochranu dat a přístupu, užitečnou zejména pro oblast veřejné správy a e-procurement (tedy práci s citlivými daty a to jak osobními, tak i firemními, jako například přístupové údaje pro vstup do elektronické komunikace s klienty, dodavateli - elektronický klíč), stejně jako pro certifikované služby a specifické aplikace či softwarové balíky vyvinuté speciálně pro úřední orgány, včetně ministerstev obrany.

Asus B43 a B53 01 Asus B43 a B53 02 Asus B43 a B53 03

Všechny nové notebooky, vybavené procesorem Intel, mají navíc implementovanou technologii Intel Anti-Theft, s jejíž pomocí lze "uzamknout" notebook na hardwarové úrovni nejen lokálně, ale také vzdáleným přístupem, zasláním speciálního signálu, jakmile se notebook připojí k síti. Tato technologie je schopna rozeznat situaci potencionální krádeže nebo neautorizovaného přístupu, a díky tomu mechanismus postavený na čipové platformě, který se aktivuje v závislosti na konkrétně předem stanovených podmínkách, nedostatečných přístupových práv nebo opakovaných neúspěšných pokusů o přihlášení. Když systém detekuje potencionální riziko v takových situacích, Intel Anti-Theft zastaví bootování či zabrání přístupu do vašeho počítače.

Opětovné odemčení lze provést jak lokálně, tak i vzdáleně. Nově navržené notebooky Asus jsou připraveny i pro využití technologie Computer LoJack, tedy aplikace, která běží na pozadí a umožňuje vypátrat ztracené nebo odcizené notebooky, nebo určit jejich přesné umístění pokaždé, kdy se přihlásí k internetu.

Ochrana, pojištění, specifikace

Nové notebooky Asus jsou navržené pro zajištění maximální spolehlivosti a i vysoké mobility, při současném zajištění vynikající odolnosti a trvanlivosti za všech podmínek. Je to díky použité klávesnici poskytující dokonalou izolaci a utěsnění či pevnému disku s Anti-Shock systémem (pouze řada B) s pohybovými senzory a speciálním uchacením, které pohlcuje vibrace.

Jako další zárukou spolehlivosti a životnosti notebooků Asus B43, B53, P42, P52 a PL30 je pojištění KASKO, které je poskytováno zcela zdarma a po dobu jednoho roku kryje rizika spojené s náhodným poškozením, jakým může být pád notebooku, poškození elektrickým proudem či dokonce styk s vodou nebo ohněm.

Asus P52 01 Asus P52 02 Asus P52 03

Notebooky splňují různorodé požadavky podnikání prostřednictvím různých velikostí a provedení, které mohou být aplikovány na míru podle zadaných specifikací. Nová série B staruje se čtrnáctipalcovým modelem Asus B43 a patnáctipalcovým Asus B53. Oba pracují s procesory Intel Core s technologií vPro. Nově navržené B43 a B53 patří mezi první notebooky na světě, které podporují technologii ATi Eyefinity multi-display, která umožňuje používat až tři monitory naráz.

Pokud jde o připojení, nové notebooky nabízí široké možnosti. Od analogových modemů až po moderní standardy mobilní komunikace jakými jsou Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1 nebo 3G/UMTS modul (volitelný).

Pro doplnění širokých možností nových notebooků Asus B43 a B53 je důležité zmínit i specializovanou dokovací stanici Asus Power Station II, která dále rozšiřuje možnosti připojení v kancelářském provozu a tím zajistit větší pohodlí a širší možnosti připojení různých periferií a doplňků. Asus Power Station II obsahuje celou škálu dalších I/O konektorů, které sahají od audio/video HDMI a DVI-D, přes PS/2, Gigabitový LAN, další sadu USB portů až po bezpečnostní zámek Kensington. Toto řešení tak spojuje výhody mobilní ho a stolního řešení s výrazně nižší spotřebou energie než běžné stolní počítače a tak lépe vyhoví nižším provozním nákladů ve firmě.

Asus PL30 01 Asus PL30 02 Asus PL30 03

Modely Asus P42, P52 a PL30 jsou vybaveny softwarem Asus Scene Switch, který umožňuje konfigurovat způsob ovládání prezentace a prezentaci samotnou. K tomu slouží sada "HOT" kláves. Ty jsou speciálně konstruované pro spolehlivé a bezpečné ovládání notebooku během prezentací a přednášek. V tomto směru se ukazuje další vývoj nové sady nástrojů a další funkce typu "user friendly", včetně  intuitivného rozhraní nebo BIOS, který umožňuje praktický a okamžitý přístup ke klíčovým ovladačům prostřednictvím myši nebo touchpadu.

Notebooky P42, P52 a PL30 sdílí s modely B43 a B53 maximální uživatelský komfort a stejnou pozornost a ohled na uživatele, který je realizován prostřednictvím vysoce funkčního designu (vítězství  v soutěži Red Dot Design Award a cena iF - International Forum Design za ergonomickou klávesnici. Vnější povrch těla je proveden v odolném a elegantním kartáčovaném hliníku.

KL24

Notebooky Asus B43, B53, P42, P52 a PL30 budou dostupné během měsíce října v Evropě včetně dokovací stanice Asus Power Station II a to včetně dvouleté záruky s ujednáním o expresním vyzvednutí notebooku do servisu a vrácením přímo uživateli, a možností odstoupení od smlouvy. Ceny prozatím nebyly uveřejněny.

Zdroj: Notebook Italia

Byl pro vás článek přínosný?