Hlavní navigace

Asus Eee PC Flare: nová generace netbooků

2. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po internetu se začaly šířit kusé informace o nové řadě netbooků Eee PC od Asusu. Zatímco několik posledních generací desetipalcových netbooků této značky používalo sjednocené šasi známé pod názvem Seashell, novinka jménem Flare se odlišuje modernějším designem a také zřejmě využitím nových procesorů Intel Atom.

K dispozici je zatím pouze několik málo renderů - to proto, že nová řada měla být oficiálně oznámena až za pár týdnů na veletrhu CES 2012. I tak si ale můžeme udělat aspoň základní představu. Tvary netbooků by tak měly být modernější, tělo bude zřejmě tenčí; naopak chicletová klávesnice zřejmě žádných změn nedozná (což nemusí být špatně, ta na počítačích Eee je vzhledem k omezeným rozměrům dobrá) a stejný asi zůstane i touchpad včetně jednoho spojeného tlačítka, což se nám až tak úplně nelíbí.

Novinky z řady Flare by měly na trhu být zároveň s "obnovenými" staršími modely, jako třeba před pár dny představený Eee PC 1225B s procesory od AMD. V řadě Flare bychom se měli zřejmě dočkat modelů s novými Atomy N2600 a N2800 a také dvanáctipalcového kousku s APU od AMD. Postupem času by Flare měl starší Seashell kompletně nahradit.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?