Hlavní navigace

Asus na letošní veletrh IFA přiveze už odhalené hodinky a nový ZenFone

21. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Berlínský veletrh IFA je za rohem a i letos se jej zúčastní taiwanský Asus. Od něj je očekávána druhá generace chytrých hodinek s Androidem Wear a také smartphone z rodiny ZenFone. To nám ostatně odhalil sám Asus na své pozvánce pro novináře a promo videu na oficiálním účtu na Facebooku. Představení bude zahájeno 2. září ve 13.00 hodin. Neměl by chybět ani živý internetový přenos.

Asus na letošním veletrhu IFA přiveze už odhalené hodinky a nový ZenFone | Zdroj: Phandroid.com

Očekávaný smartphone by měl nabídnout 5,5" full HD displej se hustotou 401 DPI. Čínský regulační úřad dále odhalil osmijádrový procesor, 2 GB operační paměti a 16GB vnitřní úložiště, jež bude možné rozšířit o paměťové karty. Poslední známé informace ukazují na zadní fotoaparát s rozlišením 13 Mpx a Android 5.0.2. Samozřejmostí je plnohodnotná konektivita včetně LTE, konkrétní frekvence však zatím neznáme.

 

Chytré hodinky pro nás velkým překvapením nebudou. Asus nám je totiž už oficiálně ukázal na letošním Computexu. Největší novinkou a odlišností od konkurence je digitální korunka, se kterou jako první přišel Apple, a jak je vidno, pomalu se ujímá i mezi výrobci zařízení s Androidem. Asus ZenWatch 2 dále nabízejí displej typu OLED, procesor od Qualcommu a certifikaci odolnosti IP67.

Na veletrhu IFA se tak pravděpodobně dozvíme jen podrobnější informace o dostupnosti a evropské ceně. Za Českou republiku můžeme jen doufat, že se jich oficiálně dočkáme i na našem trhu. To je u chystaného smartphonu téměř jistotou.

MMF24

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zdroj: Phone Arena | Phandroid | MobiPicker

Byl pro vás článek přínosný?