Hlavní navigace

Asus přichází s multimediálním N56, má Ivy Bridge a hliníkové tělo

2. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový Asus N56 s 15,6" obrazovkou je nyní možné předobjednat. Jedná se o nástupce docela povedeného N55SF s externím subwooferem, a přechod na procesory Ivy Bridge není jediná novinka. Aktualizovaná je i grafika a tělo je tentokrát z hliníku, přičemž silně připomíná MacBooky Pro; rozlišení displeje Full HD z minulé generace zůstává zachováno.

 

Asus N56

Novinka bude obsahovat procesor Intel třetí generace Ivy Bridge Core i7-3610QM se čtyřmi jádry a frekvencí 2,3 GHz. Sekundovat tomu bude grafika GeForce GT 650M s pamětí 2 GB, operační paměť RAM se zastavila na hodnotě 8GB s frekvencí modulů 1600MHz. Na systém a data bude pevný (plotnový) disk s kapacitou 750 GB a 5 400 otáčkami za vteřinu. Na notebooku poběží s Windows 7 ve verzi Home Premium 64-bit.

 

Asus N56 Lid

Ve víku se bude nacházet 2MPx webkamera, v základně pak dva stereo reproduktory. O přídavném subwooferu, který lze nalézt v notebooku Asus N55SF, však žádné informace nejsou. Vstupy a výstupy budou v normě: dva USB vstupy ve verzi 3.0 a další dva ve verzi 2.0, RJ-45 konektor pro připojení síťového kabelu, HDMI a analogový video výstup VGA. V neposlední řadě najdeme čtečku paměťových karet a klasickou DVD mechaniku. O bezdrátovou komunikaci se postará Wi-Fi a Bluetooth. S 6ti článkovou baterií pak celý notebook o tloušťce 3,3 cm bude vážit 2,72 kg, což je na hliníkový notebook velmi slušné.

 

MMF24

Cena bude začínat na 1300 dolarech, ale můžeme předpokládat, že se objeví slabší konfigurace za nižší cenu. Výrobce má také v plánu vyrábět 14" a 17,3" verzi. O dostupnosti v ČR a na Slovensku nejsou žádné informace.

Zdroj: Laptoping.com

Byl pro vás článek přínosný?