Hlavní navigace

Asus Radeon HD 6970 DirectCu II podrobněji

10. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stejně jako GeForce GTX 580, i Radeon HD 6970 se dočkal nereferenční úpravy Asusu s chladičem DirectCU II. Nešetřilo se, karta zabere tři sloty.

Asus Radeon HD 6970 jako obvykle pracuje s jádrem Cayman s 1536 stream procesory. Takt jádra stoupl z 880 na 890 MHz, paměti stále tikají na 5500 MHz efektivně. VRAM tu máme rovné 2 GB typu GDDR5 na 256b sběrnici.

Pochopitelně, přetaktování o 10 MHz není tím, pro co by si kartu lidé kupovali. Samozřejmě bude možné Radeon krásně přetaktovat, jednak díky lepšímu chlazení, dále díky nástroji Voltage Tweak a taky se na tom podepisuje technologie SAP, Super Alloy Power. Zkrátka, když konkurence používá nějakou tu „superslitinu“, Asus nemůže zůstat pozadu. Opět jde o prodloužení životnosti a zvýšení spolehlivosti a stability komponent. Karta je napájena nadstandardně dvěma osmipiny.

  

  

Hlavní chloubou karty je, jak naznačuje její název, chladič DirectCU II. Ten používá dva 100mm ventilátory na pořádném pasivu s měďenými heatpipe s přímým dotykem s povrchem GPU. Větráky prý podle Asusu dovedou profouknout až sedminásobek vzduchu co turbína na referenčním chladiči a když už jsme u toho srovnávání – se stejným hlukem by karta měla být provozována o 20 % chladněji.


Na zádi najdete dva porty DVI a čtyři DisplayPorty, ne miniDP, ale ty velké. To samozřejmě ve dvou slotech nenechává žádný prostor pro výdech, ten tak zabírá třetí slot.

MMF24

Karta má doporučenou koncovou cenu 9600 Kč včetně DPH.

Zdroj: Techinstyle.tv

Byl pro vás článek přínosný?