Hlavní navigace

Asus Transformer Book Trio: takový tabletobook jste ještě neviděli [Computex]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdybyste potřebovali pouze jediný počítač pro všechny možné účely, zvažte Transformer Book Trio. Asus totiž vyrobil stroj, který funguje jako tablet s Androidem, notebook s Windows 8 a také jako „desktop“. Zařízení obsahuje dva počítače v jednom. V první řadě je to přerostlý tablet s 11,6" displejem typu IPS a rozlišením 1920 × 1080 px. Srdcem je SoC Intel Atom Z2580 (Clover Trail), který obsahuje dvě jádra taktovaná na frekvenci 2 GHz. Dále počítejte se 2 GB RAM, až 64GB úložištěm a akumulátorem s kapacitou 19,5 Wh, který by měl tablet utáhnout po dobu 15 hodin. Operačním systémem je Android.

Asus Transformer Book Trio Asus Transformer Book Trio
Asus Transformer Book Trio

K tabletu je možné připnout dockovací klávesnici, přičemž tablet se stiskem tlačítka stane pouhým dotykovým displejem. V klávesnici je totiž ukryt samostatný počítač s novým procesorem Intel Core i5 nebo i7 z rodiny Haswell, zřejmě 4 GB RAM a pevný disk s kapacitou až 750 GB (proč ne SSD?). Klávesnice obsahuje vlastní akumulátor (33 Wh) a také několik portů: USB 3.0, HDMI či DisplayPort. Obraz lze vysílat i bezdrátově díky technologii Intel WiDi 4.1.

Asus uvádí, že lze Transofrmer Book Trio používat i jako desktop. Má pravdu, ke klávesnici lze připojit libovolný monitor, ale stejným způsobem můžete vytvořit desktop z každého notebooku. Stejně se vám bude hodit myš a externí klávesnice, protože na 11,6" notebooku byste stejně nevydrželi pracovat celý den.

Rozměry tabletu jakou 305 × 194 × 9,7 mm, u klávesnice je stejný půdorys, jen je tlustší (13,4 mm). O hmotnostech zatím nevíme. Stejně tak výrobce tají, kdy a za kolik se bude zařízení prodávat. S podobnými hybridy už má zkušenosti, nedávno jsme na Cnews testovali Transformer AiO, desktop, který v sobě navíc obsahoval tabletovou část s Tegrou 3.

Zdroj: Asus

Byl pro vás článek přínosný?