Hlavní navigace

Asus Zenfone 6 bude mít 5000mAh akumulátor a programovatelné tlačítko

10. 5. 2019

Sdílet

Příští týden představí Asus ve španělské Valencii svůj nový smartphone Zenfone 6. Motem tchajwanského výrobce je tentokrát Defy Ordinary, tedy něco jako Odliš se. Na sociálních sítích už pomalu pouští některé informace, takže můžeme shrnout, co zatím víme. A možná se objeví dokonce dva nové modely, Zenfone 6 a Zenfone 6Z.

Novinku bude pohánět čipset Snapdragon 855 od Qualcommu, tedy aktuálně nejvýkonější procesor na 7nm technologii. Stejný je například v americké verzi Galaxy S10+. Z výbavy se Asus pochlubil několika prvky, které ostatní výrobci často ignorují.

Bude zde hybridní šuplík na tři nanoSIM, nebo dvě nanoSIM a jednu microSD, nepřijdete o sluchátkový jack ani o notifikační diodu. A vedle ovladače hlasitosti a odemykacího tlačítka bude ještě jedno nazvané Smart Key. Jeho funkce je zatím neznámá, u jiných telefonů spouští kameru (Sony) nebo hlasového asistenta (Samsung). Ideální by bylo, kdyby šlo tohle tlačítko plně konfigurovat.

Asus ZenFone 6 leak1 Asus ZenFone 6

Podle dalších uniklých informací bude mít novinka 6,6" OLED displej s rozlišením Full HD a až 512GB úložiště. Spekuluje se také o obří 5000mAh baterii. Pokud chce Asus zkusit prorazit nadvládu čínských (a jednoho korejského) telefonů, bude muset přijít s něčím pořádným.

Na renderu je vidět displej až úplně ke krajům, v horní části je naznačen pouze reproduktor. Přední kamera tak buď chybí, nebo bude mít telefon nějaký výsuvný mechanismus. Zadní kamery by měla mít 48 Mpx a 16 Mpx.

Telefon s názvem Zenfone 6 již Asus prodával, bylo to v roce 2014. Protože ale modely neodlišuje letopočtem (jako Samsung), ale jen složitějším kódovým názvem, může se to plést. Podle vyjádření Asusu to není takový problém, neboť původní ZenFone 6 je už pět let starý. Příští rok má ale Asus šanci se z toho vymanit, neboť žádný Zenfone 7 ještě nebyl. Přesnou podobu a parametry se dozvíme 16. května večer ve Valencii a redakce Cnews bude při tom.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.