Hlavní navigace

Australský operátor na jeden den zrušil FUP. Jeden uživatel stačil stáhnout 421 GB dat

19. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulé úterý měl australský mobilní operátor Telstra velký výpadek, během něhož několik hodin nešly hlasové ani datové služby. Jako omluvu dal zákazníkům netradiční dárek. Během neděle zrušil všem uživatelům datové i rychlostní limity.

DrRodneyMckay stáhl přes mobilní síť 421 GB datRychlost byla až 157 Mb/s
DrRodneyMckay stáhl přes mobilní síť 421 GB dat | Rychlost byla až 157 Mb/s (foto: Imgur)

Jak to dopadlo? Uživatel Redditu, který si říká DrRodneyMckay, dokázal během jediného dne stáhnout přes 400 GB dat. Do počítače za tu dobu dostal 25 sezón dokumentu Jak se to dělá, synchronizoval celou knihovnu na Steamu se 172 hrami a k tomu ještě přidal pád dalších seriálů.

 

Průběžně testoval i rychlost připojení. Ve špičce to dělalo až 157/42 Mb/s, doma má přitom jen ADSL linku o rychlosti 1,5 Mb/s. Přes LTE v telefonu LG G4 ale stahovat 100krát tak rychle. A ještě prosurfoval 70násobek svého 6GB měsíčního limitu.

A Telstra? Ta zažila rekordní den. Uživatelé celkově přenesli 1 841 TB dat, dvojnásobek průměrné nedělní hodnoty. Operátor přiznal, že někteří mohli kvůli podobným extrémistům, jako je DrRodneyMckay, surfovat o něco pomaleji než běžně. Celkově prý ale síť fungovala na jedničku.

via Ondřej Malý

Byl pro vás článek přínosný?