Hlavní navigace

Axago Megastation: šikovný doplněk pro notebooky

12. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zajímavou novinku představila firma Axago - multifunkční USB stanice MEGAstation ADD-XM umožňuje rozšíření počítače o množství vstupů a výstupů připojením USB kabelu. Kompaktní tělo stanice obsahuje devět USB 2.0 portů, Power-over-eSATA port, 10/100 Ethernet port, audio vstup pro mikrofon a také audio výstupy pro reproduktory a sluchátka.

MEGAstation je určena především pro netbooky nebo běžné notebooky, které nejsou vybaveny dokovacím konektorem. Mnoho současných notebooků má všechny USB porty umístěny na bocích skříně, což často překáží při práci a také hrozí nechtěným přerušením spojení. Tato náhrada port replikátoru tak umožní propojení jakéhokoliv počítače s většinou používaných periferií prostřednictvím jediného USB kabelu.

Devět USB portů je rozmístěno po třech stranách stanice. Dvojice USB portů na přední straně disponuje dostatečným rozestupem pro přímé zasunutí objemnějších adaptérů. Další čtyři USB porty na zadní straně stanice jsou vhodné zejména pro stabilně připojené periferie pomocí USB kabelů. A nakonec trojice USB portů na horní straně stanice je vhodným místem pro zasunutí bezdrátových adaptérů a flash disků. Všechny USB porty jsou napájeny kompaktním externím napájecím adaptérem a jsou tak schopny poskytnout napájení i pro externí 2.5" disky.

Axago Megastation

Zajímavým vylepšením je přítomnost Power-over-eSATA portu, což je kombinovaný konektor sdružující USB a eSATA rozhraní. Tento port lze využít třemi způsoby: buď jako desátý USB 2.0 port, nebo jako eSATA port anebo nejlépe pro přímé připojení notebookového SATA disku pomocí power eSATA kabelu s konektorem pro SATA disk.

CS24

Obvyklá prodejní cena zařízení činí přibližně 990 Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ Axago

Byl pro vás článek přínosný?