Hlavní navigace

Babble: Google prý sjednotí Chat, Talk, Voice a Hangouts do jedné služby

19. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V noci jsme vydali článek o tom, co všechno muselo padnout, aby žila síť Google+. Chystali jsme i druhý díl, který by se zaměřil na roztříštěné komunikační kanály Googlu. Máme tady Chat, Talk, Hangouts (Setkání), Messenger (Pokec), chat při editaci v Google Drive a také službu Voice.

Google Hangouts se možná také změní v Babble

Některé služby se umí spojit navzájem, ale neporadí si se všemi možnostmi. I jeden Talk umí být pokaždé jiný. Aplikace pro Windows dokáže zasílat soubory, ale neporadí si s videem (jen zvukem). Talk pro Android zase soubory ignoruje, ale zato umí i videohovory. V tom přišel magazín Geek.com se zprávou z tajných zdrojů, že Google všechny tyto platformy sjednotí v jednu univerzální. Měla by se jmenovat Babble (žvanit, blábolit), ale možná to není finální název.

 

Že se něco chystá, naznačují i změny v Talku. Jak upozornil Lukáš Jelínek na LinuxExpres.cz, Google začal blokovat autorizační žádosti zaslané z jiných XMPP serverů. Na tomto protokolu je Chat i Talk postaven, stejně jako řada jiných sítí. Díky tomu si můžete nazvájem psát s ostatními přáteli, ať už mají Talk, Jabber, Jabbim atd. Teď už se není možné spojit z cizí sítě do Google Talku, naopak to ještě (zatím) funguje. Uzavře snad Google svoji síť úplně? Na nic z toho zatím neznáme odpovědi, ale možná se hádanka rozluští za dva měsíce na konferenci Google I/O.

Byl pro vás článek přínosný?