Hlavní navigace

Badaboom 1.1 s novými funkcemi

9. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Multimediální konvertor Badaboom od Elemental Technologies, který jako jeden z prvních těžil z výhod akcelerace GPU pomocí rozhraní Nvidia CUDA, se brzy objeví v nové verzi. Nový release Badaboom 1.1 přinese funkce, které byly dříve ohlášeny pro dražší verzi Pro. Ta ale nakonec byla zrušena a všechny výhody měly být časem přidány do stávající aplikace.

Co nová verze přinese?

Badaboom 1.0, který vyšel v říjnu letošního roku byl značně omezen v importu i exportu audio/video formátů a na výstupu neuměl 1080p rozlišení videa. Nová verze tyto neduhy napravuje a navíc přibyla možnost využití multi-GPU. Nejedná se však o zapojení více karet do jednoho projektu, ale možnost spuštění více instancí Badaboomu ale každá s vlastním GPU.

Možnosti převodu Badaboom (tučně vyznačeny novinky):
  • Vstupní video formáty – MPEG-2, H.264, RAW (4:2:0), HDV**, AVCHD**, MPEG-4 ASP (DivX, Xvid), VC-1, MPEG-1
  • Vstupní audio formáty – AC-3, MP2, PCM, AAC
  • Vstupní kontejnery – .m2v, .mpg, .vob, .avi, .trp, .ts, .m2t, .m2ts, .mpeg, .mts, .mkv
  • Vstupní rozlišení – 1920 x 1080 a nižší
  • Výstupní video formáty – H.264 (MP4) Baseline Profile, profily pro YouTube, Blackberry Bold a Microsoft Zune, H.264 Main Profile
  • Výstupní audio formáty – AAC-LC (2 channel)
  • Výstupní rozlišení – 1920 x 1080 a nižší

**H.264 dekódování je možné pouze s čipy Nvidia G84 a výše

MMF24

Nejlepší zprávou nakonec je, že update bude pro majitele Badaboom 1.0 zdarma. Elemental Technologies vypustí novou verzi v polovině tohoto měsíce. Nová verze bude za nezměněnou cenu 29,90 USD, k vyzkoušení bude i časově omezené trial verze.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku