Hlavní navigace

Bezdrátové přenášení dat mezi počítači, tablety, telefony a herními konzolemi? Microsoft možná něco chystá

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bezdrátové přenášení souborů vlastně není nic nového, aspoň u Microsoftu nikoli. První generace multimediálních hudebních přehrávačů Zune mezi sebou uměla posílat skladby přes Wi-Fi. Podle všeho se firma chystá tuto myšlenku oživit, její výrobky by mezi sebou měly umět komunikovat. Počítají se sem určitě telefony s Windows Phone, herní konzole Xbox 360 a v neposlední řadě počítače a tablety s Windows 8.

Informace zatím patří do kategorie zvěstí, původně se objevila na Twitteru. Pokud se jí dá věřit, vzájemná komunikace by mohla probíhat pomocí třech různých technologií. Ve hře by bylo určitě v poslední době populární NFC, ovšem i bez ní byste se obešli. Stačil by vám obyčejný Bluetooth nebo Wi-Fi. V příštím roce se dočkáme jak nových Windows 8, tak Windows Phone 8. Sjednocování uživatelského prostředí běží na plné obrátky, do stylu Metra se oblékl i Xbox.

Microsoft vezme útokem tablety (přinejmenším se o to pokusí), takže by podobná přenášecí a sdílecí funkce docela přišla vhod. Přitom nejde o nic nereálného, například HP podporovala vzájemnou komunikaci mezi telefony a tablety s webOS. Proč by tedy Microsoft nemohl využít bezdrátové technologie podobně? Samozřejmě se předpokládá, že spoustu obsahu budeme mít na SkyDrive Ke cloudovému úložišti můžeme přistoupit jak z počítače, tak i z telefonu. Prostor pro přenášení dat na blízko tu však stále existuje.

Ostatně, Microsoft natočil video, kde mj. ukazuje, jak by to celé přenášení mohlo vypadat. Nejdůležitější záběry můžete shlédnout níže:

CS24

Využili byste vůbec takovou funkci?

Zdroj: Twitter | LiveSide.net

Byl pro vás článek přínosný?