Hlavní navigace

Bill Gates: „Do Microsoftu se nevracím“

15. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku prosince se začalo spekulovat, že by se zakladatel a někdejší šéf Microsoftu Bill Gates mohl do firmy vrátit. Deník CNN Fortune věnoval tématu obsáhlý článek, co by to znamenalo, co by se změnilo a připojil názory analytiků.

Sám Bill Gates ale několik let tvrdí, že se už bude naplno věnovat pouze své dobročinné nadaci, kterou vede společně s manželkou Mellindou. Pomáhat v zemích třetího světa je pro něj důležitější než se podílet na provozu největší softwarové firmy světa.

To nakonec potvrdil i novém interview pro Fairfax Media.

„Jsem částečně spojen s Microsoftem, dokonce s nimi budu tento týden v kontaktu, abych firmě předal nějaké rady, a to se také nezmění. Nadace potřebuje veškerou mou energii a cítíme, že budeme mít velký vliv.“

V biografii Steva Jobse zazněla zajímavá věta. „Bill nemá představivost a nikdy nic nevynalezl, a proto si myslím, že raději pracuje pro svou nadaci než pro Microsoft,“ řekl Jobs. O něm bylo známá jeho vášeň pro design a každodenní chod firmy, proto v ní vydržel až do konce. To Gates byl především dobrý obchodník a když jednou své potřeby dosyta naplnil, stal se z něj filantrop.

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?