Hlavní navigace

Bing správně odhadl všechny zápasy play-off na MS. Ve finále pak věří Německu

10. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V roce 2008 na Euru a o dva roky později na MS v JAR předpovídala výsledky Německa chobotnice Paul. V akváriu měla dva boxy s jídlem a na každém byla vlajka jednoho týmu. Na který ukázala, ten měl vyhrát. Ač to zní bláznivě, spletla se jen ve 2 ze 14 případů.

Bing předpovídá výsledky z MS ve fotbale 2014
Bing předpovídá výsledky z MS ve fotbale 2014

Chobotnice v témže roce zahynula, ale letos se do předpovídání pustil Microsoft. Jeho vyhledávač Bing obsahuje tzv. prediction engine, který na základě statistik, zpráv nebo šuškandy na sociálních sítích dokáže určit výsledky (a s jakou přesností). Netýkají se jen sportu, ale také voleb nebo třeba Oscarů, jak jsme se přesvědčili loni.

V tipování výsledků se mu na aktuálním MS daří. U zápasů v základních skupinách měl 60% úspěšnost, když správně uhodl 29 ze 48 zápasů. Ve vyřazovací fázi (osmi-, čtvrt- a semifinále) se ale nespletl ani jednou ze 14 zápasů. A co říká na poslední zápasy? Aktualizované předpovědi pro medailové boje zatím chybí, ale Bing odhadl, že Německo získá zlato s 55,5% přesností, ať už se mu do cesty postaví Argentina, nebo Nizozemsko. Po včerejším penaltovém rozstřelu už víme, že to bude Messiho tým.

 

MMF24

Výsledky najdete kromě Bingu také v Cortaně ve WP 8.1. V obou případech se ale musíte maskovat za Američana. Microsoft bůhvíproč tuto funkci (ani v angličtině) nechce Čechům zobrazit. Za to fakt nedík.

via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?