Hlavní navigace

Bloguje.cz nejspíš skončí. Éru blogů střídají sociální sítě

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

LAAR, dosavadní provozovatel sítě bloguje.cz, oznámil, že chce službu k 31. 6. 2012 ukončit. Matador v oblasti internetových deníčků odstartoval na jaře roku 2003. Ve vrcholném období okolo roku 2006 měl přes 9000 blogů včetně asi nejslavnějího Ostravaka Ostravskeho. Dnes je jich jen 3100.

Vážení uživatelé,

k 30.6.2012 ukončí LAAR, a.s. podporu Bloguje, kterou poskytovala od roku 2003. Pro další období bohužel nemůžeme garantovat odpovídající podmínky provozu. Nepodařilo se nám také zajistit jiného provozovatele. Za případné komplikace se Vám omlouváme. Návody pro snazší přesun vašeho obsahu a další instrukce související s ukončením provozu budou zveřejněny v nejbližší možné době. Do 31.12.2012 jsme připraveni zajistit přesměrování z původní adresy vašeho blogu na novou. Předplatné nevyčerpané k 30.6.2012 bude vráceno.

Děkujeme všem, kteří Bloguje podporovali a používali.

Zdá se, že blogy méně táhnou, lidé se více zaměřují na sociální sítě, případně zahraniční blogovací služby, které mají jednodušší správu, ať už je to Posterous, Tumblr nebo Blogger, či komplexnější Wordpress.

Bloguje.cz ale možná ještě úplně neskončí. O převzetí provozu se přihlásil Martin Malý, donedávna šéfredaktor Zdrojáku, ale především původní programátor a administrátor blogerské služby, kde pracoval až do roku 2007. „Říkejme tomu nostalgie, ale skutečnost je taková, že mám celkem přesnou představu o tom, jak Bloguje opět revitalizovat a rozvinout. Ostatně už jsem to jednou udělal…,“ řekl Malý.

KL24

 

Zdroj: Bloguje.cz. Wikipedia

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku