Hlavní navigace

Chrápání, děti, hluk z ulice, žádný problém. Bose prodává chytré špunty do uší

16. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

I taková velká firma, jakou je americký výrobce audiotechniky Bose, si nebyla jistá novým produktem a otestovala zájem lidí v crowdfundingové kampani na Indiegogo. Tam loni představila špunty Sleepbuds a od fanoušků získala skoro půl milionu dolarů. Teď si novinku může koupit každý. I v Česku, kde ji začal dovážet exkluzivní distributor pro Bose, společnost BaSys. Bose Sleepbuds vypadají jako bezdrátová sluchátka, hudbu ale nepřehrají. Jsou to špunty, které mají přispívat kvalitnějšímu spánku. Utlumí vnější hluk a zároveň do uší potichu pouštějí tzv. bílý šum.

Přes mobilní aplikaci si uživatelé vyberou některý z deseti uklidňujících zvuků (šustění listí, déšť, vodopád, vlnobití, praskající oheň, cvrčky…) a nastaví, za jak dlouho se ztlumí. Můžou ale hrát i celou noc, Bose uvádí výdrž až 16 hodin, což musí stačit i největším víkendovým spáčům. Nabíjejí se v dodávané krabičce.

TIP: Vědci vytvořili sluchátka s účinnějším potlačením okolního hluku

Sleepbuds jsou malé a prý pohodlné. Z ucha nevyčnívají, takže nebudou vadit ani při spaní naboku. Kromě zvukové kulisy při usínání vás „nesluchátka“ i probudí, v aplikaci lze nastavit budík. Vypnete jej pouze tak, že sluchátka strčíte do nabíjecí krabičky.

MMF24

Bose tvrdí, že sluchátka pomůžou lidem bydlícím blízko frekventovaných silnic, těm s chrápajícími partnery, případně lidem, kteří se chtějí vyspat po noční šichtě, i když doma mají hlučné děti. Otázkou je, jestli bude spánek o tolik lepší než s běžnými špunty z drogerie. Rozhodně bude chytré řešení dražší. Bose Sleepbuds se totiž prodávají za 7000 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?