Hlavní navigace

CaptchaTrader: opisování nesmyslných znaků přenechejte jiným

28. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

CAPTCHA je akronym pro „Completely Automated Public Turing Test to tell Computers and Humans Apart“, („plně automatický veřejný Turingův test k odlišení počítačů a lidí“). Je to test, který se používá k odhalení skutečných uživatelů od robotů.

Test je většinou obrázek s textem, uživatel má text rozpoznat a přepsat do příslušné kolonky. Jsou i jiné metody, např. řešení jednoduchých početních příkladů, opsání textu bez prostředního písmena nebo obrázkový test, kdy má uživatel vybrat, co mají zobrazené obrázky společného. To je jen letmý výčet toho, s čím se můžete na internetu setkat. Tolik k omáčce.

CaptchaTrader

CaptchaTrader je služba, která vám ušetří čas i peníze. Používáte ke stahování souborů z fileshostingových služeb JDownloader? Nemáte premiové účty, chcete stahovat, ale nebaví vás opisovat „captcha“ kódy při bezplatném užívání? Tak právě vám je CaptchaTrader určen. Služba funguje jako peněženka pro rozpoznané captcha kódy, které si můžete sami nahamounit tím, že je budete otrocky opisovat do zásoby, nebo si je můžete zakoupit.

Jak to funguje? Když JDownloader při stahování narazí na fileserver, který po vás vyžaduje opsání captcha kódu, pošle dotaz na váš účet u CaptchaTraderu. Pokud máte dost kreditů, smění kredity za již rozpoznané a ověřené captcha kódy. Ověřený captcha kód pošle zpět do JDownlaoderu a ten ho vyhodnotí jako správně opsaný a začne stahovat. Ne vždy se to podaří na první pokus a tak se často stane, že na jeden link musí rozpoznat i několik kódů, proto je dobré mít kredity v zásobě.

CaptchaTraderStatistiky CaptchaTraderu. (Pro zvětšení klepněte.)

Jak to zprovoznit?

  • Zaregistrujete se na jejich webu.
  • Zaplaťte nebo si „vydělejte“ patřičný počet kreditů.
  • Do JDownloaderu si nainstalujete patřičný plugin a je to.

Omezení

Mějte na paměti, že aby vše fungovalo jak má, musíte mít na účtu nějaký kredit (1 captcha kód = 10 kreditů). Pokud žádný nemáte, JDownloader všechny captcha kódy přeskočí a vy nestáhnete nic.

Proč to používat? Ušetříte čas. Nastřádáte si kredity, do JDownloaderu nasbíráte linky a o nic se nestaráte.

Instalace.

  • Stáhněte plugin z webu.
  • Zkopírujte „captchatrader“ složku do \jd\captcha\methods.
  • Ve složce „captchatrader“ editujete soubor „captchatrader.properties“ a vyplňte registrační údaje (jméno a heslo).
  • Spusťte „captchatrader.bat“

Na co si dát pozor

Váš účet bude fungovat až po ověření. Můj ověřovací e-mail nepřišel ani po několikanásobném vyžádání. Kdyby se vám to stalo, neváhejte a napište adminovi, ověří váš účet manuálně.

Když budete zadávat uživatelské jméno a heslo do „captchatrader.properties“, místo hesla vložte váš passkey (najdete ho po přihlášení na webu v sekci „Account“) a to hlavně v případě, že hodláte svůj JDownloader někomu půjčit.

Plugin funguje na většinu fileserverů, zatím jsem vyzkoušel Hotfile, FileServe, FileSonic, Netload. Funguje výborně.

Balíček Cena
10 000 kreditů 1 + 5 USD
20 000 kreditů 2 + 5 USD
50 000 kreditů 5 + 5 USD
100 000 kreditů 10 + 5 USD
200 000 kreditů 20 + 5 USD
500 000 kreditů 50 + 5 USD

Manipulační poplatek 5 USD zabíjí menší balíčky, bude tak nuceni zakoupit vyšší.

CaptchaTraderVyplňování kódů do zásoby nebo za účelem výdělku

MMF24

Perlička

Opisováním kódů si můžete vydělat. Funguje opačný směnný kurz. Za 10 000 správně opsaných kódů vám vyplatí jeden dolar na váš účet PayPal. Když si představím rychlost, s jakou se kódy zobrazují, myslím, že větší výdělky mají i děti v čínských továrnách na plyšové hračky.

Postřeh

Několik dní po registraci mi na účet přibylo 5000 kreditů, nevím, jestli kredity dostane každý nový uživatel nebo se někde stala chyba. Pokud službu využijete, určitě zde dejte vědět. A ještě mám jednu prosbu. Existují podobné služby např. DeCaptcher, pokud některou používáte, napište do komentářů, jak jste s ní spokojeni.

Byl pro vás článek přínosný?