Hlavní navigace

CCleaner 5.09 lépe čistí Windows 10. Designeři již hledí na pravidla

27. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to jen čistič nepotřebných souborů, ale hodí se při správě položek od třetích stran v kontextových nabídkách, pomůže vám se zakázáním doplňků a modulů v prohlížečích nebo se s ním podíváte do naplánovaných úloh, jestli se na seznamu nenachází něco, co by tam být nemělo. To vše bez složitostí, i proto máme CCleaner rádi.

 

Na vědomost proto dáváme, že právě vyšla nová verze 5.09, jež potěší především ty jedince, kteří již přešli na Windows 10. Na první pohled si všimnete upravené grafiky – CCleaner konečně zase vypadá normálně, zbavil se upraveného záhlaví a používá nativní prvky z Windows. Na logice ovládání se nezměnilo nic, čeho bychom si všimli. Co funguje, není třeba vylepšovat.

Čtyřiašedesátibitové sestavení bylo optimalizováno pro lepší běh ve Windows 10, podobně si nástroj lépe poradí s čištěním registru v tomto operačním systému. Totéž platí pro prohlížeč Edge. V souvislosti s Internet Explorerem 11 by měl řádně fungovat úklid ve složce DOMStore. K posledním vylepšením patří úpravy pro kvalitnější čistění dat zanechaných aplikacemi Paint.NET a Malwarebytes Anti-Malware.

Jako obvykle si můžete stáhnout buď kompletní instalační program, nebo přenosnou edici. Oba odkazy ke stažení naleznete na www.piriform.com/ccleaner/download. Obě bitové edice jsou obsaženy vždy v jednom balení.

CCleaner 5.09

Zdroj: Piriform News

Byl pro vás článek přínosný?