Hlavní navigace

Celoevropský servis v Brně nebude. HTC ruší plány a opravy svěří partnerům

2. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Brně mělo vyrůst evropské servisní středisko HTC. Firma v polovině roku oznámila plán, že centrum rozjede v průmyslové zóně Černovická terasa a zaměstná přitom několik stovek lidí. V polovině srpna však HTC oznámila mizerné finanční výsledky a spolu s tím představila program restrukturalizace.

Firma za uplynulé čtvrtletí prohospodařila 250 milionů dolarů. Akcie HTC klesly na takovou úroveň, že tržní hodnota společnosti byla nižší, než kolik má HTC na účtech. Tchajwanský výrobce řekl, že chce snížit provozní náklady o 35 %, což si mimo jiné vyžádá propuštění 15 % zaměstnanců z celkových 17 000.

 

Už tehdy bylo jasné, že brněnský servis nejspíš nevznikne. Včera to firma potvrdila. Důvodem prý sice není restrukturalizace firmy, ale to, že HTC provedlo „komplexní revizi partnerských autorizovaných servisů v celé Evropě, podle které už není centralizované servisní pracoviště nadále potřeba“.

Ať je důvod jakýkoliv, nové středisko nevznikne. Zároveň to ale neznamená snížený komfort pro zákazníky. Autorizovaný servis VSP Data v Sezimově Ústí bude fungovat jako doposud. HTC v něm řeší opravy přístrojů z Česka i větší části Evropy.

Zdroj: TZ HTC

Byl pro vás článek přínosný?