Hlavní navigace

Čerstvý Chrome 71 netoleruje zatajování informací o platbách a škodlivé reklamy

5. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Google / koláž: Cnews

Google dokončil Chrome 71 pro Windows, macOS a Linux. Distribuce může jako vždycky trvat až několik týdnů, uvedená verze přitom opravuje 43 děr v kódu. Jako obvykle Google o novinkách teprve plánuje mluvit, něco však už prozradil v minulosti. Co tedy nového prohlížeč se stále se zvyšujícím podílem používanosti přináší?

Od řady 71 se Chrome pouští do boje s pochybnými službami na bázi předplatného, které jsou spojené s mobilními službami. Na stránkách, kde bude selhávat komunikace, budou zobrazována upozornění ze strany prohlížeče. Co si pod tím představit? Jedná se o služby, u nichž není zřejmé, že nejsou zdarma, poskytují zavádějící až lživé informace o ceně.

Je otázka, jakým způsobem bude Chrome takové stránky detekovat, jak bude detekce funkční na cizojazyčných webech apod. Více informací najdete v nápovědě k Search Console. Prohlížeč dále vstupuje do boje se škodlivými reklamami, čemuž jsme už věnovali samostatný článek.

MMF24

Pár novinek se povaluje pod kapotou. Za zmínku stojí podpora relativního formátu času. Události, které se mají odehrát za „0 týdnů“, se tak budou moct odehrát raději „v tomto týdnu“. Přehrávání audia se řídí stejnými pravidly jako video, tj. pokud zakážete automatické přehrávání, bude vaše volba respektována i v tomto případě. Přehled změn ve vykreslovacím jádře a dalších technologiích najdete na blogu Chromium.

Byl pro vás článek přínosný?