Hlavní navigace

CES 2014 Unveiled: Zajímavé novinky odhaleny těsně před startem

7. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Neviditelný reproduktor

Na CES Unveiled se vždy objeví alespoň jedno zařízení, ze kterého nám spadne brada na zem. Tentokrát to byl reproduktor Clio od společnosti ClearView Audio. Ten je zajímavý tím, že nejde vidět. Tedy jde, ale většina přístroje je průhledná. Membrána, která zvuk vytváří, je totiž z plexiskla. V elegantním podstavci najdete veškerou elektroniku, vstup pro 3,5mm jack a napájení. U krajů, kde do základny zabíhá plexisklo, jsou magnety, které jej rozechvívají. Plexi je uprostřed podstavy ukotveno napevno, díky tomu se chová jako dva reproduktory a hraje skutečné stereo.

Clio od ClearView Audio
Clio od ClearView Audio

Přístroj navíc hraj na obě strany, pokud ho postavíte ke zdi, zvuk se díky prohnutému profilu pexiskla nevytlumí. A jeho kvalita? Těžko v přeplněné výstavní hale vynášet finální verdikt, ale pokud nás uši nešálili, zvuk byl fantastický. Clio se také skvěle hodí do rustikálních nebo velmi starých interiérů, kde by jakákoli sebedřevěnější bedna vizuálně rušila. K dispozici jsou tři barevné provedení základny (stříbrná, bronzová, a černošedá), přístroj vás vyjde na 349 $, první dodávky se ale očekávají nejdříve v březnu.

Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio Clio od ClearView Audio  

Ohebná dobíjecí podložka

Pod značkou inpofi prodává společnost Kirk H&j Corp. příslušenství k chytrým telefonům, zejména pak bezdrátové dobíjecí podložky a speciální obaly na telefony, které bezdrátové dobíjení umožňují. Cenu z inovaci získala firma za podložku, která vypadá jako baterka na tábor.

Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi
Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi

Ona dokonce jako baterka funguje, díky integrované baterii a LED diodám si s ní můžete posvítit ve stanu. Pokud ji ale rozmotáte, získáte bezdrátovou dobíjecí podložku. Jen víc takových chytrých příslušenství.
Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi 
Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi Bezdrátová dobíjecí podložka inpofi

Vymakaný bojový oblek

PrioVR od YEI Technology je bezdrátový senzorový oblek, který umožňuje snímat kompletní pohyby člověka. Využití by měl najít nejen ve hrách, ale také v průmyslu, zdravotnictví a armádě.

Výhodou oproti optickým systémům jako je Kinect je neomezenost pohybu i směru snímání, nízká latence či možnost několika uživatelů v těsné blízkosti. Jde o systém, který by se měl vyrovnat špičkovým motion capture řešešním, jeho cena však bude dostupná pro každého. Kvůli otevřenému API a dodávanému SDK čekáme, že se systému ujmou další subjekty, možnosti jsou pak téměř neomezené Sami tvůrci doporučují zážitek zkombinovat s virtuálními brýlemi Oculus Rift.

PrioVR PrioVR PrioVR PrioVR PrioVR

Neviditelné repro, srolovatelené dobíjecí podložky a senzorový oblek

Unikátní klávesnice pro tablety, trouby s Androidem a zámky chytré jak rádio

Konečně klávesnice pro tablety

„Jednoproduktová“ firma TrewGrip znovu převedla, že zajímavý produkt nemusí dělat jen špičkové technologie. Někdy prostě stačí dobrý nápad. Přesně taková je jejich nová klávesnice pro tablety (a smartphony). Klasické klávesy najdete v zadní části zařízení, jejich rozložení je vlastně podobné jako u běžné klávesnice – jen zápěstí otočíte tak, abyste zařízení pohodlně uchopili. Pokud umíte psát všemi deseti, půjde vám to samo. Jinak vám aspoň z počátku pomůže nápověda v horní části. Přístroj může také nakláněním simulovat myš.

TrewGrip
TrewGrip

 K chytrým plackám se připojuje přes Bluetooth, i velké tablety na zařízení skvěle drží díky mikropřísavnému ploše (podobný systém jako podložky do auta). Ten umožňuje klávesnici jednoduše připnout i na pásek. Také díky tomu je o novinku velký zájem ve zdravotnictví – v mnoha nemocnicích se dnes místo klasických papírových karet začínají používat tablety, a plnohodnotná klávesnice u pasu může zdravotníkům výrazně ulehčit život.

TrewGrip TrewGrip TrewGrip TrewGrip TrewGrip TrewGrip TrewGrip TrewGrip TrewGrip 

Trouby s Androidem už jsou tady

Firma Dacor nabízí špičkové domácí spotřebiče, na CES Unveiled se prezentovala se svými troubami. Ptáte se, co dělají trouby na Cnews? Odpověď je jednoduchá, když v sobě mají výkonný procesor, tak jsou naše. Přístroje jsou superluxusní a superdrahé, to co nás ale zaujalo jsou velké dotykové displeje, které samozřejmě umožňují kromě pokročilých programů také prohlížet recepty a kdovíco ještě.

Chytré trouby Dacor
Chytré trouby Dacor
V nestřežené chvíli, když někam zmizela krásná grafická nadstavba, jsme si pak mohli ověřit, že přístroje běží na Androidu. A to nás baví.  
Chytré trouby Dacor Chytré trouby Dacor Chytré trouby Dacor 
Chytré trouby Dacor Chytré trouby Dacor Chytré trouby Dacor

Zámek chytřejší než uživatel

Od společnosti OpenWays Group, která dodává zámky otevírané pomocí smartphonů do špičkových hotelů, přichází domácí řešení Okidokeys. Jde o chytré zámky, které si rozumí nejen se smartphony, ale také s chytrými náramky, přívěšky na klíče nebo klasickými bezpečnostními kartami. Zámek se může odemknout v momentě, kdy se k němu dostatečně přiblížíte – máte-li plné ruce nákupu, stačí jen vzít loktem za kliku.

O bezpečnost se nemusíte bát, komunikace zámků a „digitálních klíčů“ používá 256bitové AES šifrování. Základní zámek, který je možné odemykat pomocí chytrých telefonů (s Bluetooth 4.0) vás vyjde na 179 $, vyšší sada ve které už najdete také náramek, přívěšek a kartu, vás vyjde na 229 $, nejvyšší sada za 269 $ pak umožní navíc online management – můžete tedy určovat, jaké „klíče“ mají mít k zámku přístup.

Okidokeys Okidokeys Okidokeys Okidokeys Okidokeys

Byl pro vás článek přínosný?