Hlavní navigace

CES: Atomy od Intelu v mobilech budou, chystá je Motorola a Lenovo

11. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel, Atom, Motorola, Lenovo, Google, Android: na kombinaci těchto slov si budeme muset pomalu zvykat. Intel na CESu oznámil nová partnerství a letos by měl konečně uvést chytré telefony a tablety, ve kterých bude použit jeho mobilní procesor Atom.

Tento segment doteď patřil procesorové rodině ARM, ale Intel svůj klenot z rodu x86 oklešťoval a zmenšoval tak dlouho, až jej dokázal dostat i do kapesních přístrojů. Jenže to už sliboval loni s architekturou Atom Moorestown, která se neprosadila, taky si zasloužil naše velké výtky za svá velkohubá prohlášení.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Letos už to opravdu chce změnit. Ještě loni na podzim se skamarádil s Googlem, který slíbil, že Android bude podporovat kromě ARM i jeho Atomy. A Intel letos konečně uvede novou architekturu Medfield, konkrétně procesor Atom Z2460.

V druhé polovině roku pak Motorola vydá první smartphone. V té době už bude firma pohlcena Googlem, takže spolupráce a optimalizace by měla proběhnout hladce. To čínské Lenovo řeklo více. Už v druhém čtvrtletí uvede na domácím trhu telefon Lenovo K800 se systémem LeOS založeným na Androidu.

KL24

Na CESu ale Intel ukázal i referenční přístroj s 4,03" displejem a foťákem, který za jednu sekundu dokáže v burst módu zachytit 15 snímků v rozlišení 8 Mpx. O výkonu nepochybujeme, nejdůležitější otázkou bude spotřeba.

Zdroj: Intel

Byl pro vás článek přínosný?