Hlavní navigace

CES: bližší představení Windows 8 build 8175

11. 1. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Člověk ze serveru The Verge si na CESu osahal osmičky. Na přednášce Steva Ballmera jsme viděli spíše Developer Preview (tím chci říct, že nám neukázal nic nového), což ale neznamená, že by Microsoft schovával úplně všechny novinky pro sebe. Alespoň do výstavních hal se probojovala Windows 8, která se nachází ve vývojovém stádiu pre-beta. Konkrétně jde o sestavení 8175 a nějaké novinky obsahuje, byť žádnou z nich nelze považovat za překvapivou, protože jsme o nich většinou už něco zaslechli.

Tip: Microsoft na CES 2012: Kinect přichází na Windows

Co nového aktuální osmičky nabízí ve srovnání s Developer Preview? Tak třeba gesto, jehož pomocí zavřete aplikaci v Metru. Redmodská firma ustoupila naštvanému davu a poskytla možnost, jak aplikace zabírat. Reálný efekt zase tak velký nebude, neboť aplikace na pozadí stejně neběží, ale uspávají se. Zbavíte se jich tažením po obrazovce směrem dolů. To platí pro dotykové displeje. Ale ani s myší se v osmičkách neztratíte, Microsoft prý velmi pokročil v nedotykovém ovládání. Ostatně, lidé s myší (a klávesnicí) v ruce by si pak neovladatelný produkt těžko oblíbili.

Dále se v rozpracovaném operačním systému objevily přehrávače na hudbu a na video. Všelijaká přizpůsobení vzhledu Metra rovněž známe. Každopádně si budeme moci upravit barvičky. Sami se podívejte na galerii obrázků z CESu, případně na video níže:

Zdroj: The Verge