Hlavní navigace

CES: Samsung představuje druhou generaci HDTV monitorů

12. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Samsung využila právě probíhající veletrh CES mimo jiné také k představení již druhé generace multimediálních zařízení a HDTV displejů. Tyto přístroje připomínají klasický monitor, mají ale přidanou hodnotu v podobě možnosti připojení mobilních zařízení - a to nejen notebooků, ale také tabletů a chytrých mobilních telefonů. Konkrétně se jedná o zařízení Samsung Smart Station Série 7 a monitory HDTV Série 7.

Smart Station Série 7

Primárním účelem tohoto monitoru je odbourat omezení malých displejů. Propojení bude fungovat s mobilními telefony či tablety s operačním systémem Android, které jsou kompatibilní s MHL. Právě díky novému typu připojení MHL (Mobile High Definition Link) je mimo jiné možné přehrávat multimediální obsah. Tato multimediální stanice je navíc za tímto účelem vybavena dvojicí kvalitních stereo reproduktorů.

Model rozšiřuje funkci automatické bezdrátové detekce, která byla použita v původním zařízení Central Station, a dokáže  najít v okruhu 1,5 metru přenosný počítač s přiloženým bezdrátovým USB adaptérem. Nová je také funkce Mobile Control přinášející možnost připojit stanici k tabletu a telefonu současně, čímž poskytuje plnou kontrolu prostřednictvím jednotného rozhraní. Je tedy například možné přecházet mezi rozhraními laptopu a chytrého telefonu, odpovídat na SMS zprávy, a pak se opět vrátit zpět k rozdělané práci na laptopu.

Smart Station Série 7 obsahuje navíc tři porty USB (2× USB 3.0 a 1× USB 2.0), které byly umístěny po stranách základny monitoru. Nezapomnělo se ani na HDMI vstup, díky kterému je možné připojit např. Blu-ray přehrávač, set-top box nebo herní zařízení. Nic tak nebrání plnému využití LED displeje s rozlišením 1080p.

Samsung Smart Station Série 7
Velikost displeje 27 palců
Rozlišení 1920 × 1080 pixelů
Kontrastní poměr statický, 5000:1
Typ obrazovky širokoúhlá LED
Jas a zorný úhel 300 cd, 178¬∞ / 178¬∞
Bezdrátové připojení UWB, funkce bezdrátového rozbočovače
Rozhraní 2× USB 3.0, 1× USB 2.0, USB LAN, USB 3.0 displej, HDMI
Reproduktory stereo, 2 × 5 W
Připojení mobilních zařízení MHL, Mobile Control

Monitor HDTV Série 7

I tento monitor s originálním designem a integrovanými reproduktory nabízí podporu MHL (Mobile High Definition Link), díky čemuž mohou chytré telefony a tablety vybavené touto funkcí displej využívat jako externí monitor. Integrovány byly také dva porty HDMI a jeden VGA port.

Model obsahuje také funkci bezdrátového displeje WiDi společnosti Intel. Do stolního počítače tedy stačí nainstalovat odpovídající aplikaci a do monitoru bezdrátově přenášet obsah. Tato skutečnost dovoluje eliminovat velké množství kabelů, ať už se jedná o domácnost, nebo kancelář.

KL24

Vedle HDTV tuneru má monitor funkci Samsung SmartHub umožňující přístup k dalšímu obsahu, jako například Hulu Plus, Netflix, hry a další. Integrovaný displej s funkcí obraz v obraze (PiP) dovoluje pracovat a sledovat televizi zároveň.

Samsung HDTV Monitor Série 7
Velikost displeje 27 palců
Rozlišení 1920 × 1080 pixelů
Kontrastní poměr dynamický, 1000:1
Typ obrazovky TN LED
Jas a zorný úhel 170¬∞ / 160¬∞
Odezva 5 ms
Konektivita 2× USB 3.0, 1× USB 2.0, audio výstup, Wi-Fi, 2× HDMI, VGA
Vestavěné reproduktory stereo, 2 × 7 W
Připojení mobilních zařízení Mobile Control
SmartHub ano
Multimedia AllShare, ConnectShare (USB 2.0), PiP (obraz v obraze)

Byl pro vás článek přínosný?