Hlavní navigace

CES: Sony Xperia S – nabušený telefon se spouští fotoaparátu

11. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již jsme psali, že Sony představilo nový model řad Xperia Ion.Pro Evropu však uvede podobný model pod názvem Xperia S. Proti Ionu dozná změn hlavně design a chybět bude podpora sítí LTE. Přinášíme lepší obrázky, první video a více informací.

Úhlopříčku 4,3" s HD rozlišením 720 × 1280 pixelů pohání dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon na frekvenci 1,5 GHz. Operační paměť je sice standadní 1 GB, ovšem pro uživatelská data a aplikace osadí Sony celých 32 GB vnitřní paměti.

Zpožděný update

Sony vybavila novou Xperii operačním systémem Android ve verzi 2.3 Gingerbread a update na Ice Cream Sandwich teprve chystá. To není příliš moudré rozhodnutí, protože nový Android již na prvních telefonech a tabletech je a kupovat si starý systém s vidinou přislíbeného updatu, který může nabrat zpoždění, se nemusí vyplatit.

Xpreria S má tvar kvádru, bez hardwarových tlačítek na čelní straně, ale na stříbrném proužku pod displejem jsou lehce naznačená tři tlačítka pro zpět, domů a přepnutí aplikací, která budou mačkatelná na displeji nad popisky. Z hlediska ovládání pro ICS tedy připravená je. Proužek přechází i na zadní stranu a podle spekulací možná dokonce funguje jako anténa. Proužek je ve skutečnosti průhledný.

Hardwarové tlačítko foťáku!

Vzadu najdete ještě 12Mpx fotoaparát, který by měl zvládnout fotku během 1,5 sekundy od zapnutí aplikace. Příjemným překvapením je hardwarové tlačítko pro spoušť fotoaparátu.

Podle obrázků bude dávat Sony na Android opět svoji nádstavbu, což by mohlo update pro ICS ještě více zdržet. Kromě GPS se můžete těšit na získávání vaší polohy i z ruského Glonassu a pro připojení televize najdete na boku také konektor HDMI.

Operační systém Android 2.3 Gingerbread
Procesor 1,5GHz dvoujádro Snapdragon
Displej 4,3", 1280 × 720 pixelů
Fotoaparát 12 Mpx, hardwarové tlačítko
Rozměry a hmotnost 132 × 68 × 10,6 mm, 144 g

Nový telefon Sony vypadá moc pěkně. Doufáme, že jej Sony uvede na náš trh co nejdříve. Měl by se objevit již začátkem roku, ovšem pro update na ICS si Sony nechalo lhůtu půl roku.

Podívejte se na video

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.