Hlavní navigace

CES: Windows 8 vyjdou pravděpodobně v říjnu, Zune se toho možná nedožije

12. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je skoro stoprocentně jisté, že osmičky doputují do finále někdy v tomto roce. Také podle domnělých uniklých plánů a řečem z Microsoftu se zdá, že firma zopakuje cyklus sedmiček. To by znamenalo, že se nový operační systém dostaví asi tři roky po předcházejícím. Delší mezery redmondský gigant dělat nechce. Windows 8 by mohla být dokončena v létě, takže by na trh nastoupila na podzim. Všechny domněnky do sebe zapadají, nevyvrací je ani citace z PR oddělení Windows.

Tip: Plány Microsoftu zřejmě unikly. Windows 8 budou v srpnu 2012, Windows 9 pak v roce 2014

To se právě vyjádřilo ve smyslu, že bychom se mohli držet předchozích řečí o plánování nejvýše tříletých cyklů pro operační systémy. Nahlas padlo slovo říjen, a to v souvislosti s tím, že sedmičky byly dostupné právě od října. Je tedy možné, že Microsoft plánuje uvést Windows 8 na trh v říjnu. Dosud nikdo tento pozdní měsíc nezmiňoval, vždy se nejkonkrétněji hovořilo o podzimu. Takže se dá říct, že opět o moc moudřejší nejsme, oficiální potvrzení stále chybí. Bohužel ani v tomto nám CES nebyl přínosný. Microsoft se momentálně zaměřuje na betaverzi osmiček, která vyjde ke konci února.

Na výstavě jsme spatřili překvapivě málo novinek, čekali jsme trochu více informací o Windows 8. Místo toho redmodská firma stále opakuje, že si toho pro nás ještě hodně schovává. Na ukázkových tabletech s čerstvými sestaveními osmiček byl spatřen hudební přehrávač Microsoft Music. Ten se poměrně hluboko integruje do systému, takže se o to víc nabízí možnost, že nahradí Zune. Z Windows Phone známe multimediální přehrávač Zune, ten se ale v Metru v osmičkách nevyskytuje. Pravděpodobně hledíme na budoucí Zune, který ztratil více než původní jméno.

Ve smartphonech s Windows Phone máme jednu aplikaci na video i hudbu, zatímco ve Windows vedle Microsoft Music existuje ještě zvláštní přehrávač videí. Windows 8 by na trh mohla přijít zhruba ve stejnou dobu jako Windows Phone 8, čili načasování pro případné zrušení značky se zdá být ideální.

MMF24

Zdroj: The Verge | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?