Hlavní navigace

CES: Zenbooky od Asusu dostanou nový kabátek

11. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud se vám zalíbily Ultrabooky, ale vadí vám, že všechny doposud dostupné modely mají stejné (kovově šedé) barvy, nezoufejte. Povedené Zenbooky od Asusu se dočkají několika kosmetických změn, mezi které bude patřit mimo jiné i rozšíření nabídky barevných provedení.

Ultrabooky Zenbook UX31E (13,3‚Ä≥) a UX21E (12,6‚Ä≥) si získaly mezi odbornou i laickou veřejností značnou popularitu - to ostatně dokazuje i jejich vítězství v naší nedávno vyhlášené čtenářské anketě. Vypadají i mezi Ultrabooky poměrně neotřele, především díky matně černému rámu displeje a masivnímu kloubu víka s integrovaným reproduktorem. Nám v redakci se líbí tak, jak je, ale chápeme, že někteří módněji založení jedinci se jen neradi smiřují se stříbrným povrchem, zvlášť když ten samý či velmi podobný odstín nabízí prakticky všechny současné notebooky ve stejné kategorii. Je si toho vědom i Asus a proto na CESu představil dvě nové barevné varianty Zenbooků.

Novinka v nás po pravdě řečeno vzbuzuje tak trochu rozpaky. To proto, že obě nabízené barevné variace podle nás bohužel minimálně mužskou část populace příliš nezaujmou. Varianta Hot Pink přináší velmi agresivní růžovou barvu, která pokrývá zadní stranu víka, rámeček displeje a bohužel také popisky klávesnice, což nám nepřipadá jako úplně šťastná volba; zvlášť v kombinaci se stříbrnou základnou to nepůsobí moc dobře. Druhá varianta, Rose Gold, vypadá výrazně decentněji, ale ani tak nás příliš nepřesvědčila. Rose Gold má zadní stranu víka a podklad klávesnice ve zlaté barvě, popisky kláves tentokrát naštěstí zůstaly černé - rám displeje a základna ale zůstávají kovově stříbrné, což zase nedává dohromady úplně pohlednou barevnou kombinaci.

A abychom nezapomněli: spolu s rozšířenou barevnou nabídkou se mění také dodavatel touchpadu (dříve to byl Sentelic, nyní je bude dodávat Elan. To rozhodně vítáme, protože současné touchpady na Zenboocích nejsou úplně ideálně responsivní; snad se to v nových modelech zlepší. Zdroj se zmiňuje i o vylepšených driverech, díky kterým se o něco málo zrychlí boot a probouzení ze spánku, ale tyto ovladače budou nepochybně k dispozici i pro již zakoupené Zenbooky.

Varianta Rose Gold je již na velkých českých eshopech dostupná a skladem, Hot Pink nejspíš bude brzy následovat.

KL24

Zdroj: CES 2012

Byl pro vás článek přínosný?