Hlavní navigace

Česká pošta začala spolupracovat s AliExpressem. Zásilky z Číny bude doručovat rychleji

9. 11. 2020

Sdílet

Zdroj: Česká pošta / Cnews.cz
Zná to asi každý, kdo někdy něco kupoval v čínském eshopu. Jakmile v Šen-čenu naplní kontejner, zboží je v Evropě a v Česku za chvíli. Ale vy si na balíček stejně ještě docela dlouho počkáte. Tak to by se teď mohlo změnit.

Česká pošta začala spolupracovat s čínským internetovým megatržištěm AliExpress. Vzájemná dohoda by měla znamenat, že zásilky dorazí k příjemci do deseti dnů od objednání. Nejpozději do dvou týdnů. To by mělo platit od příštího roku, ale už zítra (na čínskou obdobu černého pátku) své schopnosti Česká pošta otestuje v rámci pilotní akce.

Balíčky budou odeslány přes speciální celní překladiště v Belgii a k zákazníkům se mají dostat rychleji. Zásilky také nebudou zatížené žádným dalším clem. Česká pošta bude spolupráci postupně rozšiřovat.

https://twitter.com/Ceska_posta_sp/status/1325840108847853573

MMF24

„Při aktuální slevové akci jde o pilotní spolupráci, jejímž cílem je co nejrychlejší dodání zboží koncovým zákazníkům. Proto budou objednávky odesílány jako vnitrostátní zásilka v rámci ČR. Spolupráce s Českou poštou je pro tento globální e-shop logická, protože nabízíme nejširší logistickou síť v Česku,“ říká Martin Hurda, manažer mezinárodního obchodu České pošty.

zdroj: Česká pošta via ČT24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.