Hlavní navigace

Česká pošta na dva dny zavře pobočky, nepojede ani aplikace. Datové schránky fungovat mají

14. 6. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
V souvislosti s údržbou datových center plánuje Česká pošta uzavření svých poboček. Týká se to jen menšího počtu poboček (a Balíkoven), které zajišťují víkendový provoz. Částečně se to dotkne i datových schránek.

Podle aktuálního seznamu se zavření dotkne asi 351 poboček. Ve stejném termínu nebudou dostupné ani webové služby provozované Českou poštou včetně adresy www.datoveschranky.info, mobilní aplikace či sledování zásilek. Nebude možné ani kontaktovat call centrum.

KL24

Datové schránky mají normálně fungovat, jen nebude dostupná zmíněná doména. Přihlásíte se přes mojedatovaschranka.cz. I tu ovšem provozuje Česká pošta. Normální provoz se má obnovit v pondělí v 7 hodin ráno. Česká pošta měla stejný typ kompletní víkendové odstávky i loni, kdy plný provoz obnovila v neděli o půlnoci.

Od pátku 17. do pondělí 20. června plánuje Česká pošta provozní údržbu datových center. Z tohoto důvodu také dojde k uzavření poboček, které běžně zajišťují víkendový provoz.

Zároveň v termínu plánované odstávky nebudou dostupné ani webové stránky spravované Českou poštou (www.ceskaposta.cz, www.postaonline.cz, www.postovnimuzeum.cz, www.datoveschranky.info)

Odstávka začíná v pátek v 19 hodin a potrvá do pondělní 7. hodiny ranní. V pondělí po 7. hodině tedy budou pobočky a pošty Partner už otevřené podle standardních hodin pro veřejnost.

Zdroj: Česká pošta

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.