Hlavní navigace

Český overclocker vede ve wPrime

5. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nebýt toho, že se Gigabyte při vyhlášení nové overclockerské soutěže pochlubil, protože se tak událo na jeho základní desce GA-P55A-UD5, úplně bychom přehlédli skvělý úspěch českého overclockera s přezdívkou Aerou. Julius Hudec dokázal procesor Intel Core i5-655K popohnat z 3,2 GHz (resp. 3,46 GHz s Turbo Boost) na 6,545 GHz a s tímto o 5 MHz nižším výsledkem, než jaký měl druhý v pořadí, dosáhnout nejnižšího času v testu wPrime. V soutěžení na HWbot se používá starší, myslím pouze jednovláknová verze 1.55.

Aerou pro dosažení tak vysoké frekvence, která musela být stabilní alespoň pro wPrime, použil samozřejmě chlazení kapalným dusíkem. S napětím 1,92 V by to mimo oblast velmi nízkých teplot také nedopadlo vůbec dobře. Jestli si říkáte, že s i5-655K s otevřeným násobičem to nebylo žádné velké ladění, tak se také pletete. Všimněte si, že násobič byl pozastaven na hodnotě 35 a BCLK navýšena až na 187 MHz.

wPrime 32m Hall of fame

Zdroj: HWbot

Ještě tedy slíbené vyhlášení další soutěže, v níž se třeba pokusíte o štěstí také:

MMF24

"AMD highest Clock (ever) Contest!"

Soutěž probíhá v termínu od 1. ledna do 31. ledna a je rozdělena na dvě části, Max validation a SuperPi 1M. Soutěžící, kteří se umístí v každé části v první desítce, dostanou body, a osoba s nejvyšším počtem bodů na konci se stane vítězem soutěže. Tři soutěžící s nejvyšším počtem bodů dostanou novou základní desku GIGABYTE GA-E350N-USB3 Mini-ITX založenou na platformě nové generace AMD. Proběhne i slosování všech účastníků, z nichž dva vylosováni získají rovněž základní desku GA-E350N-USB3. Všem přejeme mnoho štěstí a šťastný nový rok!

Podrobné informace a pravidla najdete na adrese: http://hwbot.org/competition/gbt_amd_highclock

Byl pro vás článek přínosný?