Hlavní navigace

Cetin a operátoři nabízejí rodinám školáků zdarma tisíc DSL přípojek s rychlostí do 100 Mb/s

4. 11. 2020

Sdílet

Zdroj: CETIN
Podle statistik existuje určité procento lidí, kteří doma nemají internet. Případně mají jen jeden počítač na více dětí. Cetin se s několika svými partnery rozhodl poskytnout rodinám se školními dětmi internetovou přípojku zdarma.

Pokud mají tyto rodiny doma dítě školou povinné, rychlý internet jim nyní dodá i Cetin prostřednictvím poskytovatelů 365internet, O2, T-Mobile, Telly a Vodafone a ve spolupráci s organizací Česko.Digital. Právě ta vybere rodiny, které budou mít na přípojku nárok s cílem nabídnout bezplatné připojení těm rodinám, které si z finančních důvodů nemohou dostatečně rychlý internet dovolit a jejichž děti se tak ocitají mimo systém distančního vzdělávání.

Česko.Digital také rozdělí zájemce mezi jednotlivé operátory. Ti spolu s Cetinem poskytnou celkem tisíc přípojek a Česko.Digital nabídne podporu při zprovozňování služby. Přípojky nabídnou vždy nejvyšší rychlost, maximálně ale 100 Mb/s. Akce potrvá půl roku a její hodnota dosáhne na 5,5 milionu korun.

V souvislosti s distanční výukou kvůli pandemii nemoci COVID-19 už nabízí připojení prostřednictvím mobilní sítě operátor T-Mobile a některé organizace nabízejí i počítače. T-Mobile poskytnul neomezená data pro 10 tisíc školáků a po vyčerpání nabídku zdvojnásobil na 20 tisíc datových SIM karet.

zdroj: Cetin

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.