Hlavní navigace

Chrome: betaverze přednačítá web před dopsáním adresy

9. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se stále snaží prohlížení zrychlit a dokazuje, že je tu prostor pro zlepšení, byť to tak někdy už ani nevypadá. Začal třeba přednačítat výsledky hledání ve svém vyhledávači a přidal funkci pro dynamické vyhledávání. Adresní řádek obohatil o napovídání, které se snaží za vás doplnit vhodnou adresu. Vzhledem k počtu a pojmenování věšteckých funkcí bych se nedivil, kdybyste se v nich ztráceli. Udržet si přehled už není žádná sranda. Ono to nicméně není moc důležité, podstatné je naopak to, že tento prohlížeč chce všechny své konkurenty trumfnout.

Solidní výkon a přednačítací funkce doplní další drobnost. Vedle dynamického vyhledávání, které pracuje při psaní do adresního řádku, bude Chrome přednačítat celé weby. Ať už budete do adresního řádku psát cokoliv, prohlížeč bude v každém případě něco přednačítat. Buď půjde o výsledky hledání, nebo rovnou o celé stránky. Již při zadávání často navštěvované adresy se na pozadí zahájí přenos dat, což by výsledný dojem z rychlého načtení stránky mělo umocnit.

Uvedenou novinku si lze vyzkoušet již v aktuální betě Chrome. Konkrétně jde o sedmnáctou řadu prohlížeče. Ta teď ve světle nového objevu vyhlíží ještě vypečeněji. Chrome bude dále analyzovat spustitelné soubory (například ty s příponou EXE či MSI). Pokud bude považovat stažený obsah za závadný, upozorní vás na to. Podle týmu stojícího za prohlížečem totiž přibývá počet útoků, kdy malware do počítače pustí sám uživatel v domnění, že si stáhl legitimní soubor. Chrome v betě seženete u Googlu.

CS24

O některých věšteckých schopnostech prohlížeče si můžete přečíst ve článku Google Chrome 13: šťastné vydání.

Zdroj: Neowin | ReadWriteWeb

Byl pro vás článek přínosný?