Hlavní navigace

Chrome bude úspornější. Nebude přehrávat méně důležité flashové prvky

8. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se rozhodl ke kroku, kterým omezí působnost Flash Playeru v prohlížeči. Někteří z nás nedávno zjistili, že konečně nastala doba, kdy se už bez Flash Playeru lze obejít, ale pokud používáte Chrome nebo Internet Explorer ve Windows 8.1, máte zásuvný modul automaticky k dispozici a nikdo se vás na nic neptá. Patrně ho tak budete používat dál, dokud ho výrobci prohlížečů sami nevyřadí ze hry.

Chrome je nicméně budoucnosti bez Flashe blíže. Betaverze populárního prohlížeče pro osobní počítače má od 4. června zapnutou předvolbu, která způsobí, že se vykreslí pouze důležité flashové prvky. Tím, že se Flash Player nebude tak často probouzet k činnosti, chce Google ušetřit výpočetní výkon a tím také akumulátory v noteboocích. Jak ale bude Chrome určovat, který obsah je důležitý?

 

Obecně se budou přehrávat videa, zatímco jiné animace nikoli. Pakliže se přehrávaní zastavilo u nesprávného prvku, klepnutím flashový objekt přivedete zpátky k životu. V nastavení Chromu případně opět zapnete standardní spouštění všech prvků na stránce.

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?