Hlavní navigace

Chrome Super Sync Sports: webovka udělá z vašeho smartphonu/tabletu gamepad

28. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V katalogu experimentů pro Chrome se objevila nová blbůstka Super Sync Sports. Jde o webovou hru navrženou přímo v Googlu, která spojí desktopový i mobilní prohlížeč Chrome, přičemž velká obrazovka funguje jako monitor, zatímco ta menší má funkci ovladače. Kdo zná konzole Nintendo DS nebo Wii U, bude doma.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Už název napovídá, že jde o sportovní hříčku. Můžete v ní soutěžit v běhu, plavání nebo jízdě na kole. Hrát můžete proti umělé inteligenci, nebo (což bude vždy zábavnější) až proti čtyřem kamarádům. Zvolíte si disciplínu, jednu z padesáti postaviček a jde se na věc. Během několika her jsem zjistil, že monitor vlastně ani nemusíte sledovat. Mnohem důležitější je displej smartphonu nebo tabletu. Na něm totiž musíte pomocí pohybu prstů udávat tempo virtuální postavě.

Google Chrome Super Sync Sports Google Chrome Super Sync Sports Google Chrome Super Sync Sports
Google Chrome Super Sync Sports

Samotná hra je spíš technologickou demonstrací než titulem, ke kterému se budete často vracet (na to je až příliš jednoduchá). Google při návrhu využil jen otevřené webové technologie. Staví na HTML5 a CSS3, o synchronizaci počítače a mobilu se starají WebSockets. Hra funguje v Chrome 15+ a ve stejném prohlížeči na Androidu 4+ a iOS 4.3+.

 

Abyste mohli hrát, musíte navštívit adresu chrome.com/supersyncsports, vybrat disciplínu a styl (single- či multiplayer), pak v mobilní verzi Chromu přejít na adresu g.co/super a vložit do formuláře vygenerovaný kód z počítače.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?