Hlavní navigace

Chromebook Pixel: notebook Made in Google s vysokým rozlišením

7. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Světu notebooků nyní kralují ultrabooky, ale Google se snaží prosadit s vlastním konceptem. Chromebook je počítač bez operačního systému, běží na něm jen prohlížeč Chrome (respektive Chrome OS) a několik doplňkových aplikací. Vše ostatní probíhá či je uloženo v cloudu.

Chromebook je tak relativně levný a jednoduchý stroj, který v současnosti nabízí několik firem, jako je Acer, Lenovo, Samsung nebo HP. Mají rozlišení od 11,6" do 14", některé jsou postaveny na ARMu, jiné mají x86 od Intelu.

Google nyní zřejmě chystá vlastní zařízení s názvem Chromebook Pixel. Podobně, jako to dělá s Nexusy, jež pro něj ale stejně vyrábí někdo jiný – pouze multimediální kouli Nexus Q si vyrobili úplně sami. Google existenci Chromebook Pixelu nepotvrdil, ale vše naznačuje, že uniklé video je pravé.

" frameborder="0" height="420" width="690">

Chromebook Pixel má mít ostré hrany podobně jako MacBook Pro a vysoké rozlišení displeje 2560 × 1600 px. Vzhledem ke zdůraznění displeje se možná dočkáme IPS, každopádně bude dotykový. Na modelu jsou k vidění dva USB porty a miniDisplayPort.

 

Vypadá to na další zařízení Made by Google. Otázkou zůstává, k čemu je u cloudového počítače potřeba velký výkon, kterému odpovídá prezentovaná tloušťka přístroje.

zdroj: liliputing.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.