Hlavní navigace

Chystá se Google spustit plnohodnotný Play Store v ČR a SR? Někteří jej už mají

12. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří uživatelé v posledních dnech zaznamenali dostupnost obchodů Google Play v Česku nebo na Slovensku. Oficiálně můžeme nakupovat aplikace pro Android v Play Storu, ale ostatní obsah (knihy, hudby, časopisy, filmy a pořady) u nás chybí.

Google Play Store CZ
Google Play Store CZ

Google už Play pomalu rozšřiřuje do světa, ale od stavu z loňského léta jsme se příliš neposunuli. V obchodech ale nechybí české knihy nebo také hudba. Tématu jsme se detailně věnovali už v listopadu. Play už nabízí český obsah, který si ale Češi zatím nemohou koupit. Přitom už Google dosáhl několika pokroků při získávání distribučních práv.

 

CS24

Tento týden se na síti Google+ ozvali +Pavel Moravec a +Miroslav Gajan s tím, že už všechny součásti Google Play vidí. Moravec prý dokonce zaplatil českou kartou. Osobně jsem se už také párkrát setkal, ať už na mobilu či webu, že jsem viděl kompletní Play. Obchod je dávno přeložen do češtiny i slovenštiny, ale ani při ručním vynucení obchodu díky americké VPN nedokážu zaplatit českou kartou.

Za tři měsíce proběhne velká konference Google I/O, kde firma odhalí novou verzi Androidu a snad už konečně i rozšíření obsahových služeb do více zemí světa. Do té doby příliš neočekávám, že by se Play v ČR nebo SR objevil. Rád bych se však mýlil. Apple už zde s výjimkou televizních pořadů nabízí kompletní iTunes Store. Vyjednat podmínky proto nemůže dělat problémy ani Googlu nebo Microsoftu.

Byl pro vás článek přínosný?