Hlavní navigace

Čínská firma bude do USA prodávat brýle „detekující“ COVID-19

17. 4. 2020

Sdílet

Čínská firma Rokid vytvořila brýle, které mohou detekovat lidi nakažené koronavirem. Doposud bylo potřeba přijít s teploměrem poměrně blízko, nebo používat velká nepřenosná zařízení.

Brýle nazvané T1 Thermal Smart Glasses prý dokážou detekovat teplotu na vzdálenost zhruba tří metrů. Zvládnou až dvě stovky lidí během dvou minut a využívají infračervený senzor. Lze je ovládat hlasem. Pohání je procesor od Qualcommu a umožňují nahrávat video i pořizovat fotografie. Mají na to 12Mpx kameru a funkce rozšířené reality (AR).

Brýle Rokid T1 obr3 Brýle Rokid T1

Přes USB je lze synchronizovat s ostatními platformami, respektive s vlastní infrastrukturou zákazníka. Brýle samotné prý nenahrávají obsah do cloudu, data jsou kvůli soukromí ukládaná pouze lokálně. K brýlím firma dodává i software a řešení pro IoT.

Tip: Čína upgradovala kamerový systém. Už rozpozná i obličej v masce

CS24

Rokid nyní plánuje prodej ve Spojených státech, které jsou aktuálně nejvíce zasaženou zemí. Ne však koncovým uživatelům, ale nemocnicím a organizačním složkám. Žádný konkrétní chystaný obchod však nebyl zmíněn.

zdroj: Phonearena

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.