Hlavní navigace

Jaké jsou nejlepší programy pro čištění počítače zdarma a za které je dobré si zaplatit?

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Pravidelné čištění a údržba počítače patří mezi klíčové podmínky pro bezproblémový chod operačního systému a zamezení jeho zpomalování. Z toho důvodu si ukážeme nejlepší programy pro zrychlení počítače zdarma i ty, za které si zaplatíte.

CCleaner

Jako jednička v oboru zrychlení počítače mazáním nepotřebných dat je mezi uživateli známý legendární program CCleaner, který nabízí sadu nástrojů pro čištění nepotřebných souborů, chybných registrů a v případě placené verze i automatické aktualizace všech programů jedním kliknutím. CCleaner sdružuje i řadu systémových nastavení, která byste jinak hledali v různých částech nastavení.

Více o programu CCleaner a o tom, jak jej správně používat, si můžete přečíst v našem článku.

Program CCleaner Profesional obsahující všechny prémiové funkce můžete zakoupit na portálu SW.cz, případně si stáhnout omezenou freeware licenci například na portálu Slunečnice.cz.

Program CCleaner Program CCleaner (zdroj: Cnews)

Advanced SystemCare 15

Dalším programem, který se stará o čištění počítače od nežádoucích souborů, je Advanced SystemCare 15. Přestože se jedná o placený program, i ořezaná verze zdarma má co nabídnout. Mimo čištění počítače s Windows 10 obsahuje program nástroje pro optimalizaci a ochranu počítače před viry. Součástí programu je vlastní VPN, pomocí které dokážete virtualizovat váš počítač na téměř jakékoliv místo na planetě.

Více o programu Advanced SystemCare 15 a o tom, jak jej správně používat, si můžete přečíst v našem článku.

Program Advanced SystemCare 15 můžete zakoupit na portálu SW.cz, případně si stáhnout freeware licenci například na portálu Slunečnice.cz.

Program Advanced SystemCare Program Advanced SystemCare (zdroj: Cnews)

Ashampoo WinOptimizer 25

Tento software v sobě sdružuje jednoduché uživatelské rozhraní s nástroji pro čištění počítače od zbytkových a nežádoucích souborů, optimalizaci a v závěru i celkové zrychlení běhu operačního systému. Ashampoo WinOptimizer dokáže automaticky čistit vybrané složky a automaticky mazat všechny stopy a relace v internetových prohlížečích. Součástí programu jsou také rychlostní testy, benchmarky a kategorie sdružující skrytá nastavení operačního systému, které byste jinak zdlouhavě hledali v systémovém nastavení.

Více o programu Ashampoo WinOptimizer 25 a o tom, jak jej správně používat, si můžete přečíst v našem článku.

Program Ashampoo WinOptimizer 25 můžete zakoupit na portálu SW.cz, případně si stáhnout zkušební trial verzi například na portálu Slunečnice.cz.

Program Ashampoo WinOptimizer Program Ashampoo WinOptimizer (zdroj: Cnews)

Revo Uninstaller 5

Revo Uninstaller 5 není v základu program na čištění počítače ve Windows 10, slouží ale jako odinstalátor programů (i předinstalovaných Windows utilit), které běžným odinstalátorem z počítače nedostanete. Kromě odinstalování programů dokáže Revo Uninstaller sledovat aktivity nainstalovaných programů a při odinstalaci automaticky vyčistit i zbytkové soubory nebo celé složky. Samozřejmostí je pak čištění historie prohlížečů nebo kompletní promazání určité složky, čímž prakticky zničí jakoukoliv možnost smazané soubory obnovit.

Více o programu Revo Uninstaller a o tom, jak jej správně používat, si můžete přečíst v našem článku.

Program Revo Uninstaller 5 můžete zakoupit na portálu SW.cz, případně si stáhnout omezenou freeware verzi například na portálu Slunečnice.cz.

Program Revo Uninstaller Program Revo Uninstaller (zdroj: Cnews)

IObit Uninstaller 11

Poslední program, který jsme se rozhodli do našeho seznamu zařadit, nese název IObit Uninstaller 11. Jeho hlavní funkcí je, stejně jako u předchozího programu, kompletní odinstalace programů. Co IObit Uninstaller dělá navíc, je kompletní mazání všech zbytkových souborů, registrů a složek, které po sobě programy často zanechávají. Mimo to dokáže software monitorovat činnosti aplikací nebo aktualizovat dostupné aktualizace jedním kliknutím.

Více o programu IObit Uninstaller 11 a o tom, jak jej správně používat, si můžete přečíst v našem článku.

Program Revo Uninstaller 11 můžete zakoupit na portálu SW.cz, případně si stáhnout omezenou freeware verzi například na portálu Slunečnice.cz.

Program IObit Uninstaller Program IObit Uninstaller (zdroj: Cnews)

Byl pro vás článek přínosný?