Hlavní navigace

PC hry zdarma. Stáhněte si pěknou adventuru Obduction a akci City of Brass

31. 5. 2019

Sdílet


Obchod GOG rozjel letní výprodej, ve kterém má 2000+ titulů se slevami až 90 %. Vůbec poprvé také vydává Bioshock Infinite Complete Edition bez DRM, a to za 13,79 eura. Tři skvělé hry se všemi DLC za pakatel. Za 15 eur lze koupit GOTY edici třetího Zaklínače, až do odpoledne pak za 4 eura bude český Chuchel.

GOG ale tradičně výprodeje doprovází i nějakou hrou zdarma. Tentokrát rozdává logickou adventuru Obduction. V ní vás unesou mimozemšťané, kteří vás přesunou do umělého světa, z něhož musíte utéct. Bez vysvětlení a dialogů budete muset přijít na to, jak interagovat s prostředím a různými přístroji, abyste se posunuli dál. Akce končí v sobotu, takže stahujte rychle. Hra má na Metacritic průměrnou známku 76 %.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

A když už byla řeč o Bioshocku, část vývojářského týmu, která pracovala na prvních dvou dílech, založila vlastní nezávislé studio Uppercut Games. Jejich prvotinou je roguelike akce z pohledu první osoby City of Brass, kterou teď bude týden nabízet bezplatně Epic Games Store.

Ve hře se přesunete do arabského města jako vystřiženého z pohádek Tisíce a jedné noci, v němž budete hledat ukrytý poklad. Přitom se budete muset vyhýbat pastem a bojovat s kostlivci a jinými příšerami, které vám půjdou po krku. A jak je u tohoto žánru zvykem, nesmíte přitom zemřít, jinak se vrátíte zpět na začátek. Ale zase se vrátíte silnější a zkušenější. Z recenzí si hra odnesla průměrnou známku 69 %.

KL24

Byl pro vás článek přínosný?