Hlavní navigace

Clubhouse dorazil na Android, najdete ho v Play Storu

9. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Cnews.cz
Aplikace Clubhouse už není jen pro iPhony. Na Androidu jde prozatím o beta verzi, která by měla jít stáhnout jen uživatelům žijícím ve Spojených státech. V českém Google Play je ale již vidět také. Funkce Clubhousu mezitím stihl okopírovat Twitter (Spaces, neboli Prostory) a Facebook kopii Clubhousu chystá také.

Aplikace Clubhouse (v překladu klubovna) vyšla na konci minulého roku pro iPhone a rychle nabrala popularitu. Místo sdílení příspěvků nebo fotografií uživatelé na Clubhousu živě konverzují – v reálném čase a v rámci virtuálních místností. Většinou několik lidí mluví a mnohem více jich poslouchá.

Clubhouse založili Paul Davison (z Pinterestu) a Rohan Seth (v minulosti pracoval v Googlu) a stojí za ním silná investorská skupina Andreessen Horowitz. Ještě v únoru mě Clubhouse hodnotu okolo jedné miliardy, nyní už investoři hodnotí síť na více než 4 miliardy dolarů. Kromě zmíněných dvou sítí chystají kopii Clubhousu i Spotify či LinkedIn. Na mluvení zdá se není patent.

Tip: Clubhouse není bezpečný. Posílá data do Číny a nejde smazat účet, varuje Kaspersky

Clubhouse často mění ikonku aplikace. Vždy je na ní nějaká osobnost, aktuálně jde o umělkyni Drue Kataoka. Na první ikonce (když nepočítáme úplně první verzi s ručičkou) byl hudebník Bomani, kterého si mnozí pletli s Dominikem Ferim. Následoval hudebník Axel Mansoor a nyní již zmíněná Drue.

Mezitím se na Androidu objevily falešné aplikace, z nichž některé ani neměly zlé úmysly, ale jen využily špatného zabezpeční aplikace a zpřístupnily její funkce zájemcům s Androidem dříve.

Beta verze má trvat několik týdnů, během kterých budou vývojáři sbírat zětnou vazbu a připraví prý i některé placené funkce. Nutnost pozvánky zatím trvá, ale není těžké ji získat. Zájem o aplikaci po prvotním náporu ovšem již trochu opadl.

KL24

Stáhnout Clubhouse pro Android půjde zde, případně už nyní přes APKmirror.com.

Používáte Clubhouse?

zdroj: Clubhouse

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.