Hlavní navigace

Co se lidem nelíbí na hudebním přehrávači Xbox Music? Neumí to, co Zune

9. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na co si lidé na fórech stěžují? Na hudebním přehrávači pro Windows 8 se jim nezdá to, jak moc je aplikace jednoduchá. Věřte, nebo ne, ale někteří si přejít, aby se vrátil Zune. Na ten jsme sice nadávali, ale to hlavně v souvislosti s tím, že byl člověk nucen ho používat, když chtěl přidat obsah do telefonu s Windows Phone. Jako přehrávač se nicméně Zune některým lidem opravdu zalíbil, to mu neupřeme.

Tip: Microsoft oficiálně: Xbox Music se do Česka zatím nechystá

Jeden uživatel prozradil, že používá Surface RT a běžný počítač s Windows 8. V Xbox Music nakoupil nějakou muziku a chtěl by ji poslouchat lokálně, nikoli streamováním. Aplikace ale zdatně vzdoruje a nastavením se příliš neřídí. Ostatní poukazují zejména na to, co Xbox Music ve srovnání se Zune neumí.

Chybí širší možnosti řazení, když procházíte skladby podle interpreta. Sekce s alby a písněmi obsahují např. filtrování podle žánru, těchto možností se ale nedočkáte při procházení kolekce podle umělce. Jiným lidem schází sociální síť Zune Social, která ale byla dříve odstraněna již z domovského softwaru. V Xbox Music ani nelze skladby hodnotit, čili nelze vytvářet automatické seznamy stop s nejoblíbenějšími písněmi.

 

V české verzi aplikace úplně chybí Smart DJ, jenž by uvedenou funkcionalitu částečně suploval. Vůbec nemluvím o tom, že v Česku nefunguje přehrávání hudby zdarma, natož pak nakupování. Zbyl nám ten nejobyčejnější přehrávač.

Za sebe přidávám ještě neuvěřitelně pomalé zpracování obsáhlejší knihovny. Dochází k zasekávání počítače a nepříjemným prodlevám, jak si přehrávač listuje všemi písněmi. Problémy většinou ustanou, když program proskenuje celou knihovnu. Čím větší knihovnu nicméně máte, tím se (i podle ohlasu jiných uživatelů) zvyšuje šance, že pro vás bude z hlediska špatného výkonu Xbox Music nepoužitelný. Máte s přehrávačem vlastní zkušenosti? Rádi byste ho pochválili, nebo mu naopak udělili černý puntík?

MMF24

V Česku jde o prostinký přehrávač
V Česku jde o prostinký přehrávač

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?