Hlavní navigace

Sázka na 2. světovou se vyplatila. Call of Duty: WWII utržilo půl miliardy za první víkend

13. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Oproti loňskému dílu se prodeje zdvojnásobily, hlásí Activision.

V pátek 3. listopadu 2017 se začala prodávat nová hra z nekonečné série Call of Duty. Navzdory spíše klesajícím stagnujícím v posledních letech se stále jedná o jednu z největších běžících herních sérií a o jeden z každoročně nejžádanějších titulů. I loňský a na poměry série neúspěšný Infinite Warfare, jehož prodeje oproti předchozímu dílu Black Ops 3 klesly o skoro polovinu, si odhadem koupilo přes 12 milionů lidí. Protože se jedná o takový fenomén, nemůžeme se nepodělit o dosud známá fakta týkající se prodejnosti čerstvého dílu ze 2. světové války. Britský žebříček prodejnosti sestavovaný firmou Chart-Track zaznamenal velký zájem, konkrétně byly prodeje Call of Duty: WWII podle tohoto žebříčku o polovinu lepší než v předchozím roce v případě Infinite Warfare. Týká se to ale jen fyzických nosičů.

Loni v lednu bylo oznámeno, že série Call of Duty již celkem prodala 250 milionů kopií.

Pro vydavatele a vývojářské studio pozitivní zprávu pak doplnil sám Activision, jenž se pochlubil, že během prvního víkendu Call of Duty: WWII utržil obřích 500 milionů dolarů. Firma potvrdila, že se jedná o dvojnásobné prodeje oproti loňskému dílu. Navíc titul získal rekord v digitálních prodejích na platformě PS4, kde se stal nejprodávanější hrou v první den vydání.

Cloud24

Activision se dále chlubí, že hra tržbami překonala nedávno uvedený velkofilm Thor: Ragnarok a že byly příjmy z posledního dílu Call of Duty během otvíracího víkendu rovněž vyšší než v případě součtu tržeb Thora a Wonder Woman během stejného období.

Byl pro vás článek přínosný?