Hlavní navigace

Compal má referenční design Ultrathinu s AMD Trinity

9. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na nedávném Financial Analyst Day AMD byl mimo jiné k vidění prototyp notebooku od čínského ODM Compal, který měl představovat možnou podobu jednoho z prvních takzvaných Ultrathinů - supertenkých notebooků postavených na platformě AMD Trinity, které by měly konkurovat již zavedeným Ultrabookům od Intelu.


Zdroj: Engadget

Předváděný model neměl ani označení a na trh se s největší pravděpodobností nedostane - což je jedině dobře, protože je to asi nejlesklejší notebook, který jsme kdy viděli. U konceptu, který slouží k demonstraci možností technologie, to ovšem ani v nejmenším nevadí. S tloušťkou 18 mm je to zdatný konkurent dnešní (a zřejmě i té nadcházející) generace Ultrabooků.

Čtěte také:

MMF24

Uvnitř notebooku je APU Trinity s jádry Piledriver; podle našich informací je možné dovnitř dostat čipy s TDP 17 a 25 W, tedy podstatnou část této řady. Cena novinky by se, pokud by šla na trh, měla pohybovat mezi 600 a 800 americkými dolary. Pokud by se ceny nakonec držely spodní hranice, bylo by to skvělé, ale pokud se bude blížit spíše oněm 800 USD, bude mít AMD problém s konkurencí v podobě Intelu - jedním z velkých taháků supermobilních notebooků AMD má být nižší cena oproti Intelu a jak jsme psali nedávno, Intel nyní "své" Ultrabooky zlevňuje. AMD má ovšem stále v rukávu eso v podobě výrazně vyššího grafického výkonu.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?