Hlavní navigace

Cooler Master má novou sérii Maker se skříní, chladičem a titanovým zdrojem [CES]

6. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na veletrhu CES nemohl chybět ani Cooler Master, který připravil několik zajímavých novinek. Všechny tři by se měly letos dostat do prodeje, takže se můžeme těšit na skříň MasterCase Maker 5, chladič s vapour chamber MasterAir Maker 8 a 1200W zdroj MasterWatt Maker 1200 splňující certifikaci 80Plus Titanium.

Cooler Master MasterWatt Maker 1200

Začněme tedy od posledně jmenované položky, tedy zdroje MasterWatt Maker 1200, který se na titanovou specifikaci dostal především díky druhé generaci 3D návrhu obvodů. Zdroj je plně modulární a může být propojen s monitorovací aplikací, jež je dostupná pro Windows, Android a iOS. Součástí aplikace je také systém, který automaticky zaznamenává data ze zdroje do logu na pevném disku. To je možné využít k řešení problémů v případě selhání zdroje či pádu systému.

Cooler Master MsterAir 8 Maker

Druhou novinkou je chladič procesoru MasterAir 8, který krom ověřených heatpipe využívá pro rychlejší odvod tepla ze základny odpařovací komoru (3D Vapour Chamber). O rozměrech toho mnoho nevíme, ale podle dostupných informací bude chladič v prodeji ve dvou designových variantách, po případě si design rámečků a vrchního krytu budete moci nakonfigurovat sami.

A zbyla nám zde skříň MasterCase Maker 5, která se rovněž chlubí modulárním návrhem. Základ konstrukce tvoří šasi s madly pro snadnější přenášení. Na jeho zkoseném čele se poté nachází I/O panel s jedním konektorem USB 3.0 Type-C, třemi USB konektory (nejspíš USB 3.0) a audio porty.

Cooler Master MasterCase 5 Maker
Konkrétní specifikace zatím nejsou známy, ale vrcholný model MasterCase 5 Pro nabízí při rozměrech 512×235×548 mm prostor pro základní desky formátu ATX, Micro-ATX a Mini-ITX, sedm rozšiřujících slotů, dvě 5,25", pět 3,5" a dvě 2,5" pozice s možností osazení také do 3,5" rámečků. Dále skříň pojme 190 mm vysoký chladič procesoru a grafickou kartu o délce 296, respektive 412 mm v případě vyjmutí vrchní 3,5" klece.

Chlazení skříně zajišťuje dvojice 140mm ventilátorů osazených v předním panelu a jeden 140mm ventilátor v zadní pozici. Celkem je možné osadit šest 120/140mm ventilátoru a to tři do předních pozic, dva do víka skříně a jeden do zadní pozice. Dno skříně, kde je umístěn zdroj, a čelo skříně je vybaveno prachovým filtrem. Radiátory vodního chlazení včetně ventilátoru je možné umístit do čelna nebo na víko skříně a to s maximální tloušťkou 40 mm včetně ventilátorů.

Základ skříně vychází z modelu MasterCase 5, který je již v prodeji a je dostupný ve dvou variantách podle množství příslušenství.  MasterCase 5 je k dostání od 3000 Kč, zatímco MasterCase 5 Pro vyjde na 4000 Kč.

Produkty z nové řady Maker by měly být uvedeny během prvního čtvrtletí tohoto roku. O ceně či reálné dostupnosti nemáme žádné zprávy.

Zdroj: KitGuru, Cooler Master

Byl pro vás článek přínosný?