Hlavní navigace

Cooler Master vstupuje na trh s počítačovými sestavami

13. 1. 2023

Sdílet

Zdroj: Cooler Master
Značka Cooler Master je výrobce především počítačových skříní a periferií. Firma dnes oznámila, že začne prodávat i hotové PC sestavy. Kromě „normálních“ skříní má i sestavy ve tvaru tenisky či žraloka.

Hotové počítače budou reprezentovat tři řady Be Excellent, Be Different a Be Creative. Be Excellent je určena hráčům a tvůrcům obsahu. Cooler Master ji prezentuje jako výkon v kompaktním provedení a v nabídce jsou zatím dva modely.

Model Cooling X je aktivně chlazený kapalinovým systémem, a to jak komponent, tak samotné skříně prostřednictvím inovativních bočních panelů, které fungují jako velký radiátor. Model AIOX NUC je pak založený na malé platformě Intel NUC (Intel Core i9 12. generace) s vodním chladičem MasterLiquid Flux.

Cooling X
Cooling X
Cooling X (zdroj obrázků: Cooler master)
Cooling X (zdroj obrázků: Cooler master)

Druhá řada Be Different se prezentuje netradičním provedením skříní. Ty pochází ze soutěže Cooler Master Case Mod World Series a podporují základní desky formátu ITX, zdroje SFX a AIO chladiče. V nabídce jsou tři modely: Shark X, Sneaker X a Mini X. Třeba Sneaker X má možnost umístit AIO chladič na dno skříně tak, aby se eliminovalo tvoření bublin v systému.

Mini X je pak malá skříň navržená tak, aby bylo možné vyměnit všechny panely. Modulární jsou nejen panely, ale také vnitřní prostor, který lze osadit základními deskami formátu ITX, zdroji SFX a grafickými kartami NVIDIA řady 4000, resp. AMD řady 7000.

PC sestava Sneaker X
PC sestava Sneaker X
Shark X (zdroj obrázků: Cooler Master)
Shark X (zdroj obrázků: Cooler Master)

Třetí řada Be Creative obsahuje zatím jediný model Cosmos Infinity 30th Anniversary. Ten je inovovanou verzí skříně modelu C700M a v prodeji bude pouze tisíc kusů.

CS24

„Jsme velmi rádi, že můžeme vstoupit na trh s kompletními počítačovými systémy,“ říká Charlie Wu, ředitel marketingu oblasti Advanced Systems v Cooler Master, a dodává: „Uvedením celé řady úžasných produktů posouváme úroveň inovací v oblasti počítačů a dáváme tak nový impuls celému odvětví.“

Zdroj: TZ Cooler Master

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.