Hlavní navigace

Další herní prcek: Maingear Pulse s jedenáctipalcovou úhlopříčkou a Keplerem

1. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco Alienware oznámil ukončení výroby a vývoje svých jedenáctipalcových herních notebooků pod označením M11x, v posledních dnech se zdá, že tuto díru na trhu hodlá vyplnit hned několik konkurentů. O jedenáctipalcovém Eurocomu (Goldmaxu) Monster 1.0 jsme vám již psali, stejný stroj se objeví i pod značkou Origin PC jako EON11-S. V obou případech se jedná o konfigurovatelný stroj, který má původ zřejmě u čínského ODM Clevo.

Maingear Pulse

Americký Maingear teď ale přišel s další jedenáctkou pod názvem Pulse. Ta se hardwarovou výbavou Monsteru a EONu 11 docela podobá, uvnitř je (až) čtyřjádro Intel Ivy Bridge, až 16 GB RAM na 1600 MHz a grafika nové generace GeForce GT 650M od Nvidie. Displej má úhlopříčku 11,6 palců a rozlišení 1366 × 768 bodů, které je na této úhlopříčce ještě rozumné – a navíc relativně nízké rozlišení znamená i nižší nároky na grafickou kartu ve hrách, což znamená, že i s GT 650M nejspíše půjde většina dnešních her hrát ve vysokých detailech, často i s vyhlazováním.

 

CS24

Pulse se bude lišit hlavně tělem. Neznáme sice rozměry ani hmotnost, ale podle uniklé fotky to vypadá, že bude oproti Monsteru o něco tenčí a možná i lehčí – těžko však říci, přesné údaje nikdo zatím nezná. Konfigurace s dvoujádrovým Core i5, GT 650M, 8 GB RAM a 320GB pevným diskem má jít do prodeje 3. června/júna za 1 100 amerických dolarů. Oficiální distribuce ve střední Evropě se minimálně pod značkou Maingear asi nedočkáme, ale je možné, že se objeví pod nějakou jinou značkou.

Zdroj: Engadget, Techspot

Byl pro vás článek přínosný?