Hlavní navigace

Deezer HiFi funguje už i na mobilech. Hudbu streamuje ve FLACu

19. 11. 2019

Sdílet

Francouzská hudební služba Deezer konečně uvolnila tarif HiFi i pro použití na mobilních zařízeních, doposud totiž fungoval jen v aplikacích pro desktop, prohlížečích a na speciálních stolních přehrávačích. Výhodou je vyšší zvuková kvalita, streamuje se totiž v bezztrátovém formátu FLAC s 16bitovou hloubkou a vzorkovací frekvencí 44,1 KHz, což odpovídá záznamu na klasických hudebních CD. U prémiových tarifů totiž Deezer využívá ztrátovou kompresi MP3 s datovým tokem 320 kb/s, u bezplatného tarifu jen 128 kb/s. Zájemci o maximální kvalitu ale zaplatí dvojnásobek. Deezer HiFi stojí 330 Kč měsíčně, kdežto Premium jen 165 Kč. Služba nabízí i rodinný tarif se šesti profily za 249 Kč. Případně roční Premium za 1650 Kč, kde měsíc vyjde na 138 Kč. Katalog Deezeru čítá 56 milionů skladeb, z toho 52 milionů jich je ve FLACu.

Vyžadujete hudbu v plné kvalitě jako na CD?

V bezztrátové kvalitě streamuje také Tidal, ten si účtuje 298 Kč měsíčně. U části katalogu dokonce slibuje „master kvalitu“, záznamy vznikaly přímo ze zdrojových souborů nahrávacích studií, nikoliv převodem z CD. Amazon letos spustil obdobnou službu Music HD, ale v Česku zatím nefunguje. Spotify ani Apple Music bezztrátovou kvalit nenabízejí.

MMF24

Deezer má aktuálně 14 milionů aktivních uživatelů a po Spotify a Apple Musicu je třetí nejpoužívanější streamovací platforma. Francouzi už ale bohužel neuvádí, kolik uživatelů si platí prémiové tarify.

Zdroj: Deezer

Byl pro vás článek přínosný?