Hlavní navigace

Deezer láká na lepší kvalitu zvuku na mobilech. MP3 má datový tok 320 kb/s

23. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Francouzská hudební streamingová služba zaslala svým uživatelům zprávu, že chystaný update mobilních aplikací přinese lepší zvukovou kvalitu. Uživatelé tarifu Premium+ budou moci poslouchat MP3 s datovým tokem 320 kb/s, doteď bylo maximem 128 kb/s. Vyšší kvalita byla dostupná jen na webu a v desktopových aplikacích.

Deezer pro Android a iOS nabídnou hudbu s datovým tokem 320 kb/s Deezer pro Android a iOS nabídnou hudbu s datovým tokem 320 kb/s
Deezer pro Android a iOS nabídnou hudbu s datovým tokem 320 kb/s

Deezer upozorňuje, že kvůli lepší kvalitě bude třeba znovu synchronizovat knihovnu. Už však neříká, jestli si budou uživatelé moci bitrate sami zvolit. Lepší zvuk totiž znamená více než dvojnásobnou datovou náročnost, což potrápí flash paměť i mobilní připojení operátora.

Aktualizace se netýká všech platforem. BlackBerry a Windows Phone zůstanou mimo, lepší zvuk dostanou verze pro Android a iOS. Druhá zmíněná se navíc dočká dvou nových funkcí. Crossfading zjemní přechody mezi dvěma skladbami a nový ekvalizér, se kterým bude možné zvuk u různých žánrů vlastnoručně upravit.

 

KL24

Deezer je nejrozšířenější hudební streamingovou službou. Poslouchat ji mohou uživatelé z více než 180 zemí (ale mimo USA). Má přes 30 milionů skladeb, 16 milionů aktivních posluchačů a 5 milionů platících uživatelů. Co to užívání je tak poloviční oproti Spotify se 40 miliony uživateli a 10 miliony platícími.

K dispozici jsou tři typy účtů. Bezplatný Discovery má neomezená rádia, streamování na tabletech plus PC a je doplněn o reklamu. Účet Premium stojí 3,49 eura (96 Kč) měsíčně, je bez reklam a má lepší kvalitu zvuku (320 kb/s). Premium+ za 5,99 eura (164 Kč) měsíčně přidává ještě poslech offline a neomezené streamování na mobilu a v jiných přehrávačích.

Byl pro vás článek přínosný?