Hlavní navigace

Dial Telecom kupuje firmu Maxprogres telco. Rozšíří tím svou optickou síť

9. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dial Telecom za nezveřejněnou částku pohltil konkurenční společnost Maxprogres telco, která vznikla v říjnu odštěpením telekomunikační divize od mateřského Maxprogresu. Ten se bude nadále zabývat jen zabezpečovacími technologiemi a dalšími slaboproudými systémy.

 

Díky akvizici získal Dial Telecom několik metropolitních optických sítí v Brně, Ostravě, Plzni, Hradci Králové, Hodoníně, Jihlavě a Boskovicích. Ty dosud Maxprogres poskytoval domácnostem, firmám i veřejné správě, zároveň nabízel i hosting a další datové služby. Letos se společnost stala také mobilním virtuálním operátorem fungujícím pod značkou 99mobile. Ta využívá sítě GTS běžící na infrastruktuře T-Mobilu. Sám 99mobile pak nabízí své služby Komutelu nebo Cool Clubu.

Od této akvizice si slibujeme především zvýšení podílu společnosti Dial Telecom, a.s. na poskytování telekomunikačních služeb v českých regionech a městech nad 10 tisíc obyvatel. Kromě kvalitního portfolia klientů a služeb získáváme i hotovou optickou síť o délce více než 500 kilometrů,“ řekl Aleš Zeman, místopředseda představenstva společnosti Dial Telecom.

Dial Telecom se údajně chtěl ucházet o místo čtvrtého mobilního operátora v chystané aukci ČTÚ, nakonec ale firma přihlášku nepodala. Zdeněk Sivek, předseda představenstva, však v létě tvrdil, že letos dojde k několika akvizicím a že chtějí nabízet i mobilní služby. Virtuál 99mobile ale zůstává původnímu majiteli.

Samotný Dial Telecom se zabývá poskytováním různých datových, hlasových a internetových služeb. Má i vlastní optickou infrastrukturu, která dosahuje délky 4800 km. Zaměřuje se na firmy a velkoobchodní prodej partnerům.

CS24

Aktualizováno (10:05) – Podle informací ČTK nebyl virtuál 99mobile součástí akvizice, zůstane nadále v držení Maxprogresu.

Zdroj: Dial Telecom

Byl pro vás článek přínosný?