Hlavní navigace

Disney a Lenovo chtějí hráče přenést do světa Star Wars. Díky nové hře a rozšířené realitě

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo v Berlíně představilo novinku Mirage AR. Zařízení fungující podobně jako Daydream, Gear VR nebo papírový Cardboard. Do náhlavní sady vložíte smartphone, čímž vzniknou brýle pro virtuální nebo rozšířenou realitu. Mirage ale navíc obsahuje speciální maják, světelný meč a úplně novou hru ze světa Star Wars – Jedi Challenges. Brýle na sobě mají několik tlačítek a dvojici kamer, které sledují polohu světelného meče i lokalizaci v místnosti (k tomu ten maják). S mobilem, který slouží coby displej a prostředí, odkud hra běží, celý systém komunikuje přes Bluetooth. Podobné řešení v minulosti využívalo Sony u PS3. Ovladač Move měl podobu kolíku se svítící bambulkou, kterou sledovala kamera připojená ke konzoli. Ovšem tehdy nebyl potenciál Star Wars nijak využit.

Hra Jedi Challenges bude k dispozici pro Android a iOS. Jako kompatibilní zařízení Lenovo uvádí iPhone 6S (Plus), 7 (Plus), Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S8, Google Pixel (XL) a Moto Z. Další budou přibývat.

A co hra nabídne? Má tři části. V jedné budete pomocí světelných mečů bojovat s Darth Vaderem nebo Kylo Renem. Další přinese strategickou deskovou hru, kde budete muset z pozice rebelů porazit vojsko impéria. Poslední částí jsou holografické šachy. Protože jde o rozšířenou realitu, temný Sith, bitevní pole i šachovnice se objeví přímo ve vašem bytě.

Zveřejněná videa naznačují, že Disney se nesnaží o fotorealistickou grafiku. Modely mají nízké rozlišení, modré odstíny a šum/řádkování podobně jako holografické projekce ve filmech a hrách Star Wars.

Lenovo Mirage AR se hrou Jedi Challenges přijde v listopadu. Cena je 300 eur (7900 Kč).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=NwD3t_mlRbU

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BQc8CZDt9Qg

CS24

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WPWnQGqkk3c

Byl pro vás článek přínosný?